Έντυπη Έκδοση

Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας 2010

1 ΙΟΥΛΙΟΣ θεατράκι Μωχάμετ Αλι

Εναρξη του φεστιβάλ με ένα μεγάλο πάρτι στο οποίο θα συμμετέχουν τα νεανικά μουσικά ροκ σχήματα της Καβάλας «The Dreamers», «Suiland» και «Wormed Potatoes». Οι μαθητές Λυκείου Καβάλας Μαρκέλλα Δεμερτζή και Ανδρέας Αγγελάκογλου θα διαβάσουν κείμενά τους για τον Γιώργο Χειμωνά.

05 ΙΟΥΛΙΟΣ Λιμενοβραχίονας

Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου με τους Χρήστο Θηβαίο, Ρίτα Αντωνοπούλου και Γιάννη Κούτρα. Θα ακουστούν και τραγούδια του Μικρούτσικου που αγάπησε ο Γιώργος Χειμωνάς.

12 13 14 15 16 ΙΟΥΛΙΟΣ Απεντομωτήριο

ΒΟΡΡΑΣ Α:«Πέστροφα Δουνάβεως» του Μισέλ Φάις, σκηνοθεσία Λίλυ Μελεμέ, και «Μικρό Λεξικό Ανωμάλων» των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σκηνοθεσία Κοσμάς Φοντούκης. Παίζουν:Αννέζα Παπαδοπούλου, Ιωάννα Παππά, Ομηρος Πουλάκης.

19 20 21 22 23 ΙΟΥΛΙΟΣ Απεντομωτήριο

ΒΟΡΡΑΣ Β:«Βλαβερές Αναγνώσεις» του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, σκηνοθεσία Γιάννης Παρασκευόπουλος, και «Τι λες κι εσύ, Μπάμπη;» του Σάκη Σερέφα, σκηνοθεσία Βίκη Γεωργιάδου.

Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας.

26 27 28 29 30 ΙΟΥΛΙΟΣ Θέατρο Κάστρου

Ο Αμλετ του Γιώργου Χειμωνά, «Τίποτα από μένα δεν φαίνεται», συμπαραγωγή Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας/θίασος «Κανιγκούντα». Συμμετέχουν ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και Κομοτηνής.

Σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία: Θοδωρής Γκόνης και Γιάννης Λεοντάρης. Παίζουν:Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαρία Μαγκανάρη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Ανθή Ευστρατίδου, Συρμώ Κεκέ, Πέτρος Μάλαμας.

2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Κήποι Ιμαρέτ

θεατρικό Αναλόγιο-Λούλα Αναγνωστάκη: «Ο Γιώργος ως Αμλετ» με τη Ρένη Πιττακή.

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Παλιά Μουσική

Θεατρική Ανάγνωση:«Συγκοπή πλατάνου» του Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου. Αφηγείται ο Στέλιος Μάινας.

9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Παλιά Μουσική

Θεατρικό Αναλόγιο:Κοσμάς Χαρπαντίδης «Ο Γιώργος Χειμωνάς περιηγείται στο όρος Σύμβολο» του Κοσμά Χαρπαντίδη και «Βασιλιάς της Ασίας» του Διαμαντή Αξιώτη. Ερμηνεύουν:Θανάσης Δήμου, Μαρία Πρωτόπαππα

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Απεντομωτήριο

Θεατρικό Αναλόγιο:«Θάλαμος» του Ευριπίδη Γαραντούδη, Ανθολόγιο Κειμένων Γιώργου Χειμωνά. Σκηνοθεσία:Εύα Στεφανή, Γιώργος Σκεύας.

24 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Απεντομωτήριο

Διήμερο σύγχρονου χορού:Sinequanon «...Ενα ακόμα και φύγαμε...»

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

2 ΙΟΥΛΙΟΣ «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το θέατρο του Νέου Κόσμου, σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος εμ τη Λυδία Κονιόρδου.

9 10 ΙΟΥΛΙΟΣ «Αχαρνής» του Αριστοφάνη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σκηνοθεσία Σωτήρης Χατζάκης, με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Γρηγόρη Βαλτινό και Κώστα Βουτσά.

17 18 ΙΟΥΛΙΟΣ «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή από το «Αμφι-θέατρο» Σπύρου Ευαγγελάτου με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

24 ΙΟΥΛΙΟΣ «Πλούτος-Πενίας Θρίαμβος»

του Αριστοφάνη από το θέατρο Τέχνης, σκηνοθεσία Διαγόρας Χρονόπουλος, με τους Κάτια Γέρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνια Παπαδημητρίου.

31 ΙΟΥΛΙΟΣ «Ορέστεια» του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, σκηνοθεσία Λουκάς Θάνου, με τους Γιάννη Βόγλη και Μαρία Κατσανδρή.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

*«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Ελένη Κοκκίδου.

*«Ιππής» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, σκηνοθεσία Βασίλης Νικολαϊδης, με τους Παύλο Χαϊκάλη, Γιώργο Αρμένη.

*«Ορέστης» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο, σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς, με τους Νίκο Κουρή, Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Καραθάνο, Τάνια Τρύπη, Χρήστο Στέργιογλου.

23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ «Ομήρου Οδύσσεια, το Παραμύθι των παραμυθιών», κείμενο-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Συναυλία Γιώργου Νταλάρα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΔΩΣΕΙΣ

*Παράσταση από το τμήμα θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης (τμήμα σκηνογραφίας):Νίκος Εγγονόπουλος «Επιστολές από τους Φιλίππους και την Καβάλα», επιστολές στη σύζυγό του Λένα από την περίοδο που σκηνογραφούσε παραστάσεις του ΚΘΒΕ για το Φεστιβάλ Φιλίππων.

*Συναυλία Αδελφών Κατσιμίχα (Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα).

*Παιδική παράσταση:

«Ο Χρουσοαϊτός Ατυς και η Βασιλιοπούλα Ροδογάλη» από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε σκηνοθεσία Τ. Ράντζου (Δημοτικό Σχολείο Κρηνίδων).

*Παρουσίαση του βιβλίου

«Το τέλος του Μύθου-Μικρές Εξιστορήσεις του Γ. Χειμωνά» του Γρηγόρη Πεντζίκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Κύριο θέμα
Γιώργος Χειμωνάς, ο Αμλετ της Καβάλας