Ηλεκτρονική Έκδοση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Μάριο Ζ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη «συνεχιζόμενη άδικη και παράνομη» προφυλάκιση του Μάριου Ζ., γνωστού και ως συλληφθέντα με τα ράστα, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΙΕΛΕ, της ΟΛΜΕ και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Μάριο Ζ..

Ο 28χρονος, που εργάζεται ως εκπαιδευτής νηπίων σε κολυμβητήριο συνελήφθη την Πέμπτη 11 Μαρτίου κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι τον είδαν να ρίχνει μολότοφ με καλυμμένο το πρόσωπό του, κατηγορίες που καταρρίπτονται από μια σειρά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη στιγμή της σύλληψής του και στις οποίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο και βρισκόταν ανάμεσα σε ήρεμους διαδηλωτές. Στο σακ-βουαγιάζ που κουβαλούσε μαζί του περιείχε μια φόρμα γυμναστικής, ένας ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι ένα σαμπουάν. Ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την κράτησή του, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του "κουκουλονόμου" και παραμένει εδώ και περισσότερες από 40 ημέρες προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Απ. Κατσιφάρα, καθώς και το Γενικό Γραμματέα και τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου, μεταφέροντάς του το αίτημα των σωματείων για την άμεση απελευθέρωση του Μάριου Ζέρβα και κατήγγειλαν το εντεινόμενο κλίμα αυταρχισμού κα την προσπάθεια ποινικοποίησης της μαζικής πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου διότι, όπως καταγγέλλουν, εδώ και 40 μέρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να κρίνει την προσφυγή του Μάριου κατά της απόφασης προφυλάκισής του.

Ακόμη, ζήτησαν να δοθεί άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου για να μπορέσει να τον επισκεφτεί και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους γιατί με διάφορα διαδικαστικά προσχήματα ακυρώνονται ακόμη και τέτοια αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Επίσης, επέδωσαν στην ηγεσία του υπουργείου και τα δεκάδες ψηφίσματα σωματείων και Ομοσπονδιών, τις υπογραφές διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών, ενώ ενημέρωσαν και για τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα με αίτημα την αποφυλάκιση του Μάριου.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, "κατήγγειλαν την προκλητική στάση των ΜΑΤ που δεν δίστασαν, τη μέρα που συμπληρώνονται 43 χρόνια από την Απριλιανή Δικτατορία, να παρεμποδίσουν για αρκετή ώρα την προσέγγιση των εκπροσώπων στο υπουργείο".

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεσμεύτηκαν ως προς το να δοθεί άδεια στην αρραβωνιαστικιά του Μάριου, ενώ επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν ως προς τα υπόλοιπα αιτήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα