Ηλεκτρονική Έκδοση

Ψύχραιμη στάση της Ν. Κορέας για τη βύθιση της κορβέτας

Οι νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι δεν θα προβεί σε μονομερή μέτρα εναντίον της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι η Πιονγιάνγκ είναι υπεύθυνη για τη βύθιση πολεμικού της πλοίου κατά τη διάρκεια άσκησης σε διαφιλονικούμενα ύδατα τον περασμένο μήνα.

Η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη βύθιση του πλοίου, ύστερα από έκρηξη, που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 46 μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο σε έκθεση της νοτιοκορεατικής αντικατασκοπείας που διέρρευσε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρεται ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά από πλήγμα με τορπίλη, από τους Βορειοκορεάτες.

"Όπως η έρευνα διεξάγεται με διεθνή συνεργασία, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με τη διεθνή κοινότητα για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, όταν έχουμε αποτελέσματα", δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όμως η κυβέρνηση της Σεούλ δέχεται επικρίσεις ότι αποδείχτηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της Πιονγιανγκ και τα περισσότερα πυρά κατευθύνονται κατά του υπουργού Άμυνας και της ηγεσίας του στρατεύματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βόρεια Κορέα
Νότια Κορέα