Έντυπη Έκδοση

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΜΕ 5 ΧΡΥΣΑ - ΑΡΓΥΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΔΗ, ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ

Αυτοκρατορία Μάρα!

Ο Βλάσης Μάρας έγραψε Ιστορία στο Μπέρμπιγχαμ, καθώς κατέκτησε το πέμπτο του χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που το έχει καταφέρει.

Ο βασιλιάς των αιθέρων Βλάσης Μάρας παρέα με τον Λευτέρη Κοσμίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο, με άλλα μετάλλια ανά χείρας. Ο βασιλιάς των αιθέρων Βλάσης Μάρας παρέα με τον Λευτέρη Κοσμίδη σε παλιότερο στιγμιότυπο, με άλλα μετάλλια ανά χείρας. Εκτελώντας ένα πρόγραμμα μεγάλης δυσκολίας, εντυπωσίασε για την αρτιότητα των κινήσεών του και με 15.400 βαθμούς πιστοποίησε ότι είναι ο βασιλιάς των... αιθέρων! Τις προηγούμενες φορές που ο Μάρας βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης ήταν το 2002 (Πάτρα), το 2004, το 2006 (Βόλος) και πέρσι.

«Ηταν μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας μου», δήλωσε πανευτυχής ο Μάρας και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκε να κάνω δύσκολο πρόγραμμα, που το δοκιμάζω για καιρό, από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά δεν μου είχε βγει ποτέ σε αγώνα. Μετά την εμφάνιση αυτή και το πέμπτο χρυσό, ο πήχης ανεβαίνει πολύ. Ας το βλέπουν στην Ελλάδα, για να δουν τι σημαίνει αθλητισμός. Πάντα λέω ότι είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά πολύ δυσκολότερο να κρατηθείς εκεί. Για να κρατηθείς ψηλά, πρέπει να υπάρχει συνολική προσπάθεια κι αυτή την προσπάθεια περιμένω να δω».

Ασημένιοι

Η ελληνική γυμναστική πανηγύρισε χθες άλλα δύο μετάλλια, ασημένια, από τον Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και τον Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο. Για τον Κοσμίδη, που συγκέντρωσε 15.400 βαθμούς, είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του. Το 2007 στο Αμστερνταμ και πέρσι στο Μιλάνο ήταν τρίτος. «Ελάχιστοι αθλητές έχουν κερδίσει τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών πριν κλείσουν τα 19 τους χρόνια», τόνισε, αφιερώνοντας το μετάλλιό του στον προπονητή του Γιώργο Αγγέλου.

Στο δίζυγο ο 31χρονος Τσολακίδης ήταν εξαιρετικός, συγκεντρώνοντας 15.200 βαθμούς. Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό, μετά το χρυσό το 2002. «Αυτό το ασημένιο μετάλλιο είναι πολύ σπουδαίο! Για μένα είναι πιο γλυκό από το χρυσό του 2002, επειδή από τότε ακολούθησαν δύσκολες καταστάσεις και πολλοί χαμένοι τελικοί. Αυτή τη φορά κατάφερα να ανεβώ στο βάθρο. Το μετάλλιό μου το αφιερώνω στο συγγενικό πρόσωπο που έχασα, στον άγγελο που έχει φύγει από τη ζωή. Και φυσικά το αφιερώνω στην οικογένεια και στα παιδιά μου! Υγεία να έχουμε, να πάρουμε κι άλλα...».

* Στη Βάρνα, ο 16χρονος Απόστολος Κουταβάς κατέκτησε στο τραμπολίνο το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην κατηγορία εφήβων με 39,70 βαθμούς. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γυμναστική
Για το ίδιο θέμα
Τζούντο: επέστρεψε «χάλκινος» ο Ηλιάδης