Έντυπη Έκδοση

34 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, 18 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ 55 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

«Τελικός σε κατάσταση πολιορκίας! Ποια γιορτή;»

«Αυτό δεν ήταν γιορτή, αυτό ήταν ένας απλός τελικός. Ελπίζω πως θα έρθει κάποτε η ώρα που ο τελικός Κυπέλλου και κάθε ποδοσφαιρική συνάντηση δεν θα πραγματοποιούνται υπό συνθήκες που προσιδιάζουν σε κατάσταση πολιορκίας και όχι σε αθλητικές συναντήσεις».

«Χορευτικές» φιγούρες κάφρων στο ΟΑΚΑ! Καμαρώστε «σεκιούριτι»... «Χορευτικές» φιγούρες κάφρων στο ΟΑΚΑ! Καμαρώστε «σεκιούριτι»... Η δήλωση του παρόντος στον τελικό γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή, ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε πριν από τον τελικό. Εκεί όπου οι κάφροι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, εκατέρωθεν.

Η πομπή

Τα επεισόδια ξεκίνησαν απ' τη Θεσσαλονίκη, όταν το βράδυ άγνωστοι επιτέθηκαν σε ένα λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς του Αρη και έσπασαν τζάμια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματίες. Μετά, στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Αρη και του ΠΑΟΚ, με τρεις τραυματίες.

Στην πομπή των λεωφορείων προς την Αθήνα, η Αστυνομία στο ύψος της Αττικής Οδού διέλυσε ομάδα οπαδών του ΠΑΟ, που περίμενε τα λεωφορεία του Αρη. Τα επεισόδια, όμως, ξεκίνησαν έξω από το ΟΑΚΑ, όταν ομάδα τζαμπατζήδων οπαδών του ΠΑΟ επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις, που τους σταμάτησε, ενώ επιχειρούσαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια. Το «ντου» των οπαδών του ΠΑΟ στις θύρες 35 και 1 έφερε ρίψεις δακρυγόνων και κροτίδων. Η Αστυνομία συνέλαβε 14 οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους λέιζερ, καπνογόνα και κροτίδες και πολλοί από αυτούς δεν είχαν εισιτήριο. Λίγο νωρίτερα, συνελήφθησαν και δύο οπαδοί του Αρη, οι οποίοι επίσης επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια (συνολικά έγιναν ακόμη 36 προσαγωγές ατόμων που ήθελαν να μπουν στο ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο).

Στη συνέχεια τα επεισόδια «μεταφέρθηκαν» εντός Σταδίου (περίπου 2 ώρες πριν από τον τελικό), όταν οπαδοί του ΠΑΟ και του Αρη άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες εκατέρωθεν, παρά τον θεωρητικά αυστηρό σωματικό έλεγχο που γινόταν στις θύρες. Ακολούθησαν «μάχες» σώμα με σώμα, τόσο στις εξέδρες όσο και στο ταρτάν, όπου τραυματίστηκαν δεκάδες οπαδοί, ενώ μέχρι και «σεκιουριτάδες» πετούσαν φωτοβολίδες στους οπαδούς του Αρη. Η καθυστερημένη αντίδραση της Αστυνομίας (μια διμοιρία ήταν πάνω απ' την τάφρο, όπου... μέσα οπαδοί δέρνονταν ανηλεώς για 15 λεπτά και παρακολουθούσε) έφερε την ύφεση, αφού οι χούλιγκαν σταμάτησαν το «πηγαινέλα» στο ταρτάν.

Η... λυπητερή

Ο απολογισμός: Τριάντα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν συνολικά. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι 18 για συμμετοχή στα επεισόδια και κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και άλλων αντικειμένων. Συνελήφθη ακόμα ο υπεύθυνος που είχε υπογράψει ως υπεργολάβος σύμβαση με εταιρεία σεκιούριτι, γιατί απασχολούσε άτομα χωρίς την απαραίτητη άδεια εργασίας, ενώ προσήχθησαν 40 εργαζόμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν οι 15, που εργάζονταν σε έξι διαφορετικές εταιρείες σεκιούριτι, γιατί δεν είχαν άδεια εργασίας.

Επίσης προσήχθησαν συνολικά 55 φίλαθλοι, οι οποίοι, όμως, αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, γιατί δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά 654 βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα και μία συσκευή λέιζερ. Από αυτά, τα 241 βρέθηκαν στα χέρια φιλάθλων έξω από το γήπεδο, 182 μέσα σε πέντε λεωφορεία, 203 έξω από το ΟΑΚΑ, όπου τα εγκατέλειψαν φίλαθλοι για να μη βρεθούν πάνω τους και 28 σε γραφείο συνδέσμου φιλάθλων στο Μαρούσι, όπου έγινε έφοδος της Αστυνομίας πριν από τον αγώνα, παρουσία εισαγγελέα.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά 18 αστυνομικοί και αρκετοί φίλαθλοι των δύο ομάδων - κυρίως Αρειανοί, απ' τις φωτοβολίδες που πετούσαν εναντίον τους οι του ΠΑΟ. Εξι αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδος
Αθλητική βία
Για το ίδιο θέμα
Το «αφεντικό» σφίγγει το ζωνάρι...