Ηλεκτρονική Έκδοση

Με πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας οι προσλήψεις στα ιδιωτικά σχολεία - Από τον 2ο χρόνο η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου

Από το 2012 ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς

Συνέντευξη Τύπου Διαμαντοπούλου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Το 2012 θα πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το «πολυνομοσχέδιο», το οποίο θα κατατίθεται απόψε στη Βουλή.

Όπως τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, βασική προϋπόθεση για να διοριστούν οι εκπαιδευτικοί σε θέσεις μονίμου προσωπικού ή την πρόσληψη αναπληρωτών, όπου προκύπτουν κενά, είναι εκτός από τον προβλεπόμενο τίτλο σπουδών, η εξασφάλιση πιστοποιητικού παιδαγωγικής-διδακτικής επάρκειας και η επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ακόμη, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι καθιερώνεται τελικός πίνακας κατάταξης εκπαιδευτικών που θα αναμορφώνεται ύστερα από κάθε διαγωνισμό.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αλλαγές του συστήματος επιλογής στελεχών διοίκησης στην εκπαίδευση, όπου νέα κριτήρια επιλογής θα είναι η γνώση του αντικειμένου του υποψηφίου προς άσκηση έργου, η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση του υποψηφίου και η συμβολή του στο εκπαιδευτικό έργο από τις θέσεις που είχε υπηρετήσει με βάση αξιολογικές εκθέσεις.

Παράλληλα, η Άννα Διαμαντοπούλου επανέλαβε τον στόχο της για δραστική μείωση των αποσπάσεων, κάνοντας λόγο για "μεγάλο στοίχημα" σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, αφού θα προσληφθούν λιγότεροι εκπαιδευτικοί. "Θα δουλέψουν σωστά τα σχολεία, αξιοποιώντας το ωράριο των εκπαιδευτικών» και θα αντιμετωπισθεί η υπεραριθμία", τόνισε. Όσον αφορά στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά σχολεία, η υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ωστόσο, οι προς πρόσληψη εκπαιδευτικοί θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εκπαιδευτικής επάρκειας.

Επίσης, καταργείται η δυνατότητα απόλυσης του 33% των εκπαιδευτικών, που η σύμβασή τους μετατρεπόταν στον 6ο χρόνο σε σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι συμβάσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου από το 2ο έτος και όχι από το 6ο, όπως γινόταν έως τώρα, ενώ είναι δυνατή η καταγγελία, από τον εργοδότη, μιας σύμβασης τον χρόνο, ανά ιδιωτική μονάδα.

Δείτε την αιτιολογική έκθεση και τη συνοπτική παρουσίαση του "πολυνομοσχεδίου" του υπουργείου Παιδείας, κατεβάζοντας τα αρχεία σε μορφή pdf από τη δεξιά στήλη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

13 σχόλια

11 Ο/Η οξω έγραψε: (πριν 7 έτη)
εδώ ζητάνε πιστοποιητικό ECDL, για να αποδείξεις, αν και έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο, ότι ξέρεις να γράφεις με πληκτρολόγιο και να μπαίνεις στο ίντερνετ, για το οποίο βέβαια πρέπει να ακουμπήσεις περί τα 150 Ε. Μας δουλεύει κανονικά η Διαμαντοπούλου.
12 Ο/Η μαρμαντζας φιλιππος έγραψε: (πριν 7 έτη)
πως γινεται χιλιαδες εκπεδευτικοι αδιοριστοι να ξαναγυπισουν στα θρανια για 6 μηνες για να αποκτησουν τη παιδαγωγικη επαρκεια?ποιοσ θα φροντισει για την οικογενεια που τυχον εχουν και ποιοσ θα πληρωσει για τα εξοδα.αχ ελλαδα
13 Ο/Η θα παρω τα βουνα έγραψε: (πριν 7 έτη)
Με διαφορα φάσης απο τοτε που δημοσιευτηκε το αρθρο αλλα θα σχολιασω οτι υπεραριθμια και πρασινα αλογα δεν υπαρχει. εγω ως τωρα δεν δινω ασεπ γιατι δεν δεχομαι την κοροιδια των 70 θεσεων που διεκδικουν 15000 υποψηφιοι και ειναι ευκολο να καταλαβει κανεις σε ποιον κλάδο αναφέρομαι. οταν αποφασίσει η κ.Διαμαντοπουλου να κανει σωστα τη δουλεια της να ξαναμιλησει γιατι δεν απευθυνεται σε παιδακια.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 13

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση
Σχετικά αρχεία
Η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου - 288 KB
Συνοπτική παρουσίαση του νομοσχεδίου - 88 KB