Έντυπη Έκδοση

Με τις χειροπέδες πήγαν στο εδώλιο τον Δημητράκη

Δεν του αφαίρεσαν τις χειροπέδες από τα χέρια ούτε όταν οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών, στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τη δικονομική τάξη έσπευσε να αποκαταστήσει ο πρόεδρος του δικαστηρίου στον οποίο διαμαρτυρήθηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: «Εχετε δίκιο, όχι δεσμά εδώ μέσα».

Ετσι για όση ώρα χρειάστηκε να αποφασίσει το δικαστήριο για το αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου, ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης, για τον οποίον πρόκειται, ήταν χωρίς τα «δεσμά» με τα οποία τον ήθελε η Αστυνομία.

Τελικά η δίκη του αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου 2010 λόγω κωλύματοςτου συνηγόρου υπεράσπισης Κώστα Παπαδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δημητράκης αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 25 χρόνων κατά συγχώνευση, για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις 16/1/06 καθώς και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα παράνομης βίας και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αντίθετα, το Δικαστήριο τον είχε κρίνει αθώο για 6 ληστείες τραπεζών -που κατά τις διωκτικές Αρχές τελέστηκαν από τους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα»-, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για μια περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Κατά την προηγούμενη αναβολή της δίκης του σε δεύτερο βαθμό, στις 15/12/09, είχε καταγγείλει ως «παρέμβαση στην εκκρεμή δίκη μου» την πρόσφατη τότε δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ότι «οι ληστείες τραπεζών είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη σύγχρονη τρομοκρατία».

Μπουένος Αϊρες: με μολότοφ κατά της πρεσβείας μας

Δεκάδες Αργεντινοί επιτέθηκαν το βράδυ της Τρίτης κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Αϊρες, με ξύλα, πέτρες, βόμβες μολότοφ και μπογιά.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης συνελήφθησαν από την αστυνομία πέντε άτομα, ενώ τραυματίσθηκαν δύο φύλακες ασφαλείας.

Η επίθεση αποτελούσε ανταπόκριση στο κάλεσμα που έχει γίνει μέσω του Ιντερνετ για διαδηλώσεις «στις ελληνικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της έναρξης χθες της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, του Γιάννη Δημητράκη, στην Αθήνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ