Έντυπη Έκδοση

Δύο χιλιάδες SMS γράφουν θεατρικό

Το ΚΘΒΕ ανοίγεται στις ομάδες νέων καλλιτεχνών της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας και τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Από τις 6 Μαΐου ώς τις 17 Ιουνίου, στο «Μικρό Θέατρο» της Μονής Λαζαριστών θα παρουσιαστεί το φεστιβάλ «Χώρος Δράσης» με θέατρο, κουκλοθέατρο, μουσική, χορό, χιπ-χοπ, μπρέικντανς, σκέιτερς, ακροβάτες, εικαστικά και φωτογραφία.

Αντί για ατάκες, τα μέλη της Πειραματικής Σκηνής του Κρατικού θα έχουν τα SMS των ακροατών του «Ράδιο 9,58» Αντί για ατάκες, τα μέλη της Πειραματικής Σκηνής του Κρατικού θα έχουν τα SMS των ακροατών του «Ράδιο 9,58» Με σύνθημα «Θέλουμε τους νέους και τους θέλουμε τώρα», ο Σωτήρης Χατζάκης παρέχει στους νέους καλλιτέχνες χώρο αλλά και την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη από το προσωπικό του θεάτρου.

«Το ΚΘΒΕ ανοίγεται στις ομάδες των νέων καλλιτεχνών και θα παραμείνει ανοιχτό, γιατί εκεί, στις ηλικίες των 16-30 χρόνων, βρίσκεται το δυναμικό μέλλον της πόλης. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να χαθούν στην αγριότητα της αγοράς και στον αμοραλισμό των πολυκαταστημάτων της τέχνης. Η ανυπότακτη σκέψη, το δίκαιο της νεότητάς τους, η ανένταχτη παρουσία τους είθε να μας σηκώσουν από τον καναπέ της ρουτίνας και της αβάσταχτης κανονικότητας», δήλωσε χθες ο Σωτήρης Χατζάκης.

Θα εμφανιστούν 28 σχήματα και ομάδες που επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 75 που έκαναν αίτηση. Οσα σχήματα δεν επελέγησαν φέτος, θα συμμετάσχουν τις επόμενες χρονιές, ενώ κάποια από αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν ακόμη και στο πρόγραμμα του ΚΘΒΕ.

Στις συμμετοχές περιλαμβάνονται το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Δεν αντέχω άλλο, έρχονται συνέχεια», που γράφτηκε από 2.000 τηλεφωνικά μηνύματα ακροατών του ραδιοφωνικού σταθμού «9,58 fm» της ΕΡΤ-3 και θα ανεβεί από την Πειραματική Σκηνή του ΚΘΒΕ, έξι εκρηκτικές ομάδες streetdance με χορογραφίες εμπνευσμένες από γνωστά θεατρικά έργα, τρεις θεατρικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε οργανισμούς απεξάρτησης, ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με σκηνές από τη ζωή των Τσιγγάνων Ρομά από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Ελπίδα» του Δροσερού Ξάνθης, αλλά και πολλά αναπάντεχα χάπενινγκ.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Το κακό είναι ότι το «Μικρό Θέατρο» της Μονής Λαζαριστών έχει μόλις 150 θέσεις. Γι' αυτό οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικά (2310-288000) και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο