Έντυπη Έκδοση

Εκσυγχρονιστές: Δεν ήταν αναπόφευκτη η προσφυγή

Μουδιασμένοι στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν τις εξελίξεις, αλλά οι αντιδράσεις του κομματικού μηχανισμού είναι για την ώρα περιορισμένες και εκ διαμέτρου αντίθετες.

Επί παραδείγματι:

Την περασμένη Πέμπτη, 15 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με εκσυγχρονιστικές καταβολές υποστήριξαν με κοινή δήλωσή τους ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά επί της ουσίας οφείλεται, όπως τόνισαν, στις καθυστερήσεις της κυβέρνησης, τις αμφιταλαντεύσεις, την έλλειψη προσανατολισμού και σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης. Κάλεσαν όμως τώρα την κυβέρνηση να πάρει δύσκολες αποφάσεις, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αντιφατικά μηνύματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Οι καιροί και οι συνθήκες μόνον δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν», τόνισαν.

Η Αρ. Πρωτοβουλία

Σε άλλο μήκος κύματος ο Γ. Παναγιωτακόπουλος της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» δήλωσε χθες για ακόμα μία φορά αντίθετος με τα κυβερνητικά μέτρα και τόνισε ότι το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» (σ.σ.: το είχε επαναφέρει πριν από δύο χρόνια και ο Γ. Παπανδρέου) παραμένει αναπάντητο. Είπε ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας και υποστήριξε ότι «ικανά και άξια στελέχη χρειάζονται για να εξέλθει η χώρα από την κρίση», θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα για το οικονομικό επιτελείο.

Ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης υποστήριξε χθες ότι η συμφωνία για τη χρηματοδότηση της χώρας, αν και επώδυνη, τερματίζει μια περίοδο αβεβαιότητας και ανοίγει ένα νέο κύκλο για την πατρίδα. Είπε ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την τιμή της πατρίδας και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα δεν είναι Τιτανικός, είναι η Αργώ και θα περάσει τις Συμπληγάδες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική