Έντυπη Έκδοση

«Κατηγορώ» από ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ

**Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Θα φέρουν νέα μέτρα

«Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα εκτιμώντας ότι «σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν». Σ' ό,τι αφορά την πιθανότητα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών το ΚΚΕ με σχόλιο του εμμέσως πλην σαφώς απέκλεισε τη συμμετοχή της γ.γ. του κόμματος.

Η γ.γ. του ΚΚΕ είπε επίσης ότι «ήρθε η ώρα της μεγάλης και της αναντικατάστατης ευθύνης του λαού να αποδείξει ότι δεν πιστεύει τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης, ότι πιστεύει στο δίκιο του αγώνα του». Είπε επίσης ότι «είναι ψέμα αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου: ότι τα μέτρα δεν θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα. Θα πλήξουν και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με τις νέες εργασιακές σχέσεις, με το Ασφαλιστικό, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε δε ότι «ήρθε η ώρα της ευθύνης. Ο καθένας από το πόστο του και όλοι μαζί. Μπορούμε να τους σαρώσουμε».

**Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Τούνελ δύο δεκαετιών

«Εγκληματικές» χαρακτήρισε τις επιλογές της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν «μας βυθίζουν σε ένα σκοτεινό τούνελ, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών. Με δεδομένα αυτά, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη δήλωση που έκανε, περιέγραψε έναν «εναλλακτικό δρόμο» από αυτόν που ακολούθησε η κυβέρνηση. Και αυτός «είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης. Το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Ανακοίνωση για τα οικονομικά μέτρα εξέδωσε το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ δηλώσεις έκαναν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρης Στρατούλης και Βαγγέλης Πιλάλης.

* «Η πρωθυπουργία της χώρας παραδόθηκε επισήμως από τον Παπανδρέου στη Μέρκελ. Τις δικές της εντολές ανάγνωσε σήμερα (σ.σ. χθες) ο Γιώργος Παπανδρέου», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Οπως είπε «η ελληνική κυβέρνηση του 2010 θα μείνει όντως στην Ιστορία. Δίπλα στις μοιραίες κυβερνήσεις του 1897, του 1922, του 1947, του 1967, του 1974, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
ΔΝΤ