Έντυπη Έκδοση

Spiegel: θα μείνει 10 έτη

Σύμφωνα με προδημοσίευση άρθρου του τελευταίου «Σπίγκελ», το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η ελληνική οικονομική κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ' ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα.

Ο διεθνής οργανισμός προετοιμάζεται να παραμείνει στη χώρα 10 χρόνια μέχρις ότου οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις ολοκληρωθούν και φέρουν καρπούς. Το ΔΝΤ θα απελευθερώσει για το πρώτο πακέτο βοηθείας, προγραμματισμένο να διαρκέσει τρία χρόνια, 27 δισ. ευρώ, από τα οποία την πρώτη χρονιά θα καταβληθούν έως και 15 δισ. ευρώ. «Η συμφωνία της Γερμανίας για το πακέτο βοηθείας προέκυψε ύστερα από έντονες αμερικανικές πιέσεις», αναφέρει επίσης το δημοσίευμα. «Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ζήτησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη συνάντηση G-7 στην Ουάσιγκτον από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιεργκ Ασμουσεν, οι Γερμανοί να εγκαταλείψουν την αντίστασή τους το ταχύτερο». Κατά το γερμανικό περιοδικό, «ο Τ. Γκάιτνερ ζήτησε το πρόβλημα "Ελλάδα" να έχει επιλυθεί πριν η κρίση υπερπηδήσει σε άλλα κράτη. Κι αυτό είναι κυρίως καθήκον της Γερμανίας ως ηγετικής οικονομικής δύναμης στην Ευρώπη».

*

«Καμένη ευρωχώρα- μια ήπειρος καθ' οδόν προς την πτώχευση», είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του τελευταίου «Σπίγκελ» που κυκλοφορεί.

Το κύριο θέμα περιλαμβάνει επιμέρους άρθρα με τίτλους «Η τελευταία φούσκα απ' όλες - Η Ελλάδα είναι μόνον η αρχή» και «Ποιος θα ελέγχει τους ελεγκτές;- Πώς λαμβάνονται αποφάσεις σε τρεις μεγάλους οίκους αξιολόγησης για την καλή ή όχι περαιτέρω πορεία ολόκληρων κρατών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
ΔΝΤ