Έντυπη Έκδοση

Πρόστιμο στον ΟΤΕ για άτομα με αναπηρία

Πρόστιμο ύψους 105.000 ευρώ επέβαλε στον ΟΤΕ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία διαπίστωσε πως ο οργανισμός δεν εφάρμοσε τις διατάξεις της σχετικής υπουργικής απόφασης για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Οπως αναφέρει στο σκεπτικό της η επιτροπή, τον τελευταίο καιρό είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών από πολίτες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΟΤΕ δεν παρείχε τις προβλεπόμενες εκπτώσεις στα τιμολόγιά του για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την πρόσβαση των ΑμεΑ στο Διαδίκτυο.

Σχολιάζοντας το νέο πρόστιμο που του επιβλήθηκε ο ΟΤΕ κάνει λόγο για άδικη απόφαση, προσθέτοντας πως τα τελευταία 8 χρόνια διαθέτει προγράμματα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων στα ΑμεΑ χωρίς καμία είδους συνεισφορά και χρηματοδότηση από το Δημόσιο ή από τις άλλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η ΕΕΤΤ είχε διατυπώσει σύσταση στον ΟΤΕ για πιστή εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις και τις χρεώσεις για τα άτομα με αναπηρία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑμεΑ
ΟΤΕ