Έντυπη Έκδοση

Νεκρός ληστής, καταζητούμενος για δολοφονία

Ουκρανός κακοποιός, που καταζητούνταν για τη δολοφονία αστυνομικού τον Απρίλιο του 2009 στην Κυψέλη, έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς κι ενώ επιχειρούσε να ληστέψει το σουπερμάρκετ «Lidl» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση κινητοποιώντας τις ομάδες «Ζ» και Πρόληψης-Καταστολής Εγκληματικότητας, που «έφτασαν στο σημείο μέσα σε 2-3 λεπτά της ώρας» και εγκλώβισαν τον ληστή. «Περιμέναμε να εξέλθει από το κατάστημα έτσι ώστε να αποτρέψουμε ενδεχόμενη κατάσταση ομηρίας και λάβαμε μέριμνα για τους υπαλλήλους και τους ταμίες που βρίσκονταν μέσα στο σουπερμάρκετ», επισήμανε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο 34χρονος Βιτάλι Καζάκοφ, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, καταζητούνταν για τη δολοφονία του αστυνομικού Σπυρίδωνα Θεοδώρου, που έγινε στις 2 Απριλίου του 2009 στην Κυψέλη Αττικής. Από την προανάκριση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής προέκυψε ότι ο 34χρονος μαζί με τον αδελφό του, κατά τη διάρκεια απόπειρας διάρρηξης ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, πυροβόλησαν τους δύο αστυνομικούς της ομάδας «Δέλτα» που προσπάθησαν να τους ελέγξουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ