Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεν θα θιγούν από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό όσοι αξιωματικοί θεμελιώσουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης

Ανοίγει ο δρόμος για την αναπλήρωση του εισοδήματος των πιλότων

Προωθούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς

Ρύθμιση που επιτρέπει στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών να αναπροσαρμόσουν με κοινή τους απόφαση τα επιδόματα κινδύνου που λαμβάνουν στρατιωτικοί, περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια για την υλοποίηση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.

Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα αναπλήρωσης του εισοδήματος που χάνουν, εξαιτίας της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων. Παράλληλα, προωθείται ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κλπ.) από το μέτρο μη καταβολής των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Τέλος, προβλέπεται ότι και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα μπορούν να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους χωρίς να θιγούν από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Άμυνας, Ευαγ. Βενιζέλος ζήτησε από τους αρχηγούς των Επιτελείων να λάβουν μέτρα για τη διευκόλυνση των αξιωματικών και των οικογενειών τους σε θέματα όπως οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις, το κόστος χρήσης των κατοικιώ και το κόστος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η mike έγραψε: (πριν 10 έτη)
Τελικά έχω μία μεγάλη απορία !! Στους πιλότους που αποστρατεύονται με δική τους πρωτοβουλία και είναι σαφώς μικρότεροι των 60 χρονών , τι ισχύει με τα δώρα κλπ ???
Και όσο για μερικούς άσχετους εδώ μέσα , επειδή αποστρατεύτηκα πριν 2 περίπου χρόνια - το πτητικό μου τον χρόνο ήτανε 7.700ε περίπου (και το γράφω σωστά) ΑΣΧΕΤΟΙ !! Γιατί πρέπει να μιλάς έτσι μ αυτόν το τρόπο σε μερικούς γιατί είναι πολύ μα πολύ λαλάκες ...
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Ενοπλες δυνάμεις