Ηλεκτρονική Έκδοση

Αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις

«Σκόντο» στα πρόστιμα λόγω... κρίσης ζητούν οι καναλάρχες

Τα πρώτα... ανησυχητικά μηνύματα για πιθανές επερχόμενες απολύσεις έστειλαν, από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ορισμένοι εκ των υπευθύνων τηλεοπτικών σταθμών που βρέθηκαν εκεί σήμερα για διάφορες ανοιχτές υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη, στελέχη τηλεοπτικών σταθμών ζήτησαν από τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να είναι περισσότερο... προσεκτικά στην επιβολή προστίμων. Όπως είπαν, και τα κανάλια περνούν περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, υπάρχει περιορισμός διαφημιστικών εσόδων και αν τα πρόστιμα του ΕΣΡ εξακολουθήσουν να "πέφτουν" με αυτούς τους ρυθμούς και σε αυτό το ύψος θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις προσωπικού για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεσες προειδοποιήσεις περιορισμού του προσωπικού των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που οι καναλάρχες το συνδυάζουν και με την πρόσφατη επιβολή φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Η ολομέλεια του συμβουλίου αποφάσισε την οριστική διακοπή μετάδοσης του τυχερού τηλεπαιχνιδιού "Μaster quiz" από το "Μακεδονία TV" θεωρώντας ότι υπάρχει παραπλάνηση του τηλεοπτικού κοινού και μετάδοση απαγορευμένου τηλεπαιχνιδιού. Πρόκειται για τηλεπαιχνίδι "επίλυσης γρίφων" (κρυμμένες λέξεις, πρόσωπα, σταυρόλεξα κ.α.) μέσω τηλεφωνικών γραμμών υψηλής χρέωσης, το οποίο δημιουργείται από την εταιρεία (με κυπριακή έδρα) "Zumong Holdings Limited", παράγεται σε στούντιο στην Κολωνία και μεταδίδεται απευθείας δορυφορικά. Το ΕΣΡ ασχολείται εδώ και αρκετό με τέτοιου τύπου τηλεπαιχνίδια κι έχει ξεκαθαρίσει ότι μέσω αυτών υπάρχει παραπλάνηση του κοινού, καθώς πληρώνεις για να επικοινωνήσεις, αλλά τελικά πρέπει να είσαι τυχερός για να παίξεις και να μην βρίσκεσαι συνεχώς στην αναμονή.

Η Ανεξάρτητη Αρχή επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό "Εγνατία TV" (Θεσσαλονίκης), καθώς ενώ έχει ενημερωτικό χαρακτήρα δεν διαθέτει ειδήσεις μίας ώρας το 24ωρο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο "Europe 1" για υποβάθμιση ποιότητας και παραβίαση των διατάξεων σχετικά με τη γλωσσική ευπρέπεια (βωμολοχίες κατά τη διάρκεια εκπομπής).

Το συμβούλιο απέρριψε αίτηση θεραπείας (μείωση ή αναστολή ποινής) του ΜΕGA για πρόστιμο 50.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί για αναξιοπρεπή συμπεριφορά σε αναφερόμενα πρόσωπα (φράσεις όπως "επειδή του καυ..σε του Σημίτη" κ.α.) στην εκπομπή "ΜΕGA Σαββατοκύριακο" των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η Nicholas έγραψε: (πριν 9 έτη)
Δεν φτάνει που μας σερβίρουν σκουπίδια, θέλουν και εκπτώσεις για να συνεχίσουν να σερβίρουν σκουπίδια και εκβιάζουν κιόλας.
Δεν υπάρχει αυτόφωρη διαδικασία για εκβιασμούς;
2 Ο/Η thanos έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αν δεν βγαζουν κέρδη να κλείσουν, όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις κ όχι να εκβιαζουν επειδή έχουν το πλεονέκτημα να παραμυθιάζουν το κοινό. ¨Ετσι κι αλλιώς αν εφαρμόζονταν οι νόμοι στην Ελλάδα έπρεπε να είχαν κλείσει τα περισσότερα κανάλια κ σχεδόν όλες οι εφημερίδες λόγω χρεών. Εχουν όμως τον ¨τρόπο¨ να δηλώνουν ζημιές αλλά ποτέ να μην κλείνουν αφού στη μπανανία που ζούμε όλα γίνονται.
3 Ο/Η Γιώργος Μπιρμπίλης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Όχι μόνο πρόστιμα, μέσα να τους κλείσουν. Ξεχάσαμε την απάτη με το Photo Fault όπου είχαν εμπλακεί όλα τα περιφερειακά κανάλια;
4 Ο/Η ΜΠΙΤΣΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
ΝΑ ΠΛΗΡΟΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΩΣΗΣ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ Η ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΟΙΣΑΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ
5 Ο/Η Δημήτρης Παρασκευάς έγραψε: (πριν 9 έτη)
Συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια. Τα κανάλια τους είναι τίγκα στα σκουπίδια.

Ναι, αν δεν μπορούνε να πληρώσουν, να κλείσουν τελείως. 800 κανάλια και τίποτα να δεις...

Μην αρχίσουμε να μιλάμε και για την ακατάσχετη προπαγάνδα που παράγεται καθημερινά.
6 Ο/Η Πολυμενάκου Φιλίτσα έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τι θέλουν δηλαδή; Να μας πετάνε στο πρόσωπο τα σκουπίδια τους ατιμωρητεί, Αφού δεν έχουν την κουλτούρα να χαράσσουν οι ιδιοι την κόκκινη γραμμή. να διπλασιαστουν τα πρόστιμα για κάθε προβαλλόμενη υποκουλτούρα από τα ΜΜΕ υπέρ -λογω κρίσης- των μισθωτών και συνταξιούχων. Και ας τα χαίρονται τα κανάλια τους.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητες Αρχές
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)