Έντυπη Έκδοση

Special Olympics στο Μουντιάλ

Ο Μανώλης Ταμπακάκης είναι ο Ελληνας ποδοσφαιριστής που θα εκπροσωπήσει το κίνημα των Special Olympics στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Επελέγη να αγωνιστεί στον αγώνα Κυπέλλου Συνύπαρξης μέσω του Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου στο Κέιπ Τάουν, σε υλοποίηση του πρωτοκόλλου που έχει υπογραφεί μεταξύ FIFA και Special Olympics. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε όλοι μαζί, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα του καθενός. Οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ευρώπης σε αυτό τον σπουδαίο αγώνα θα είναι ο Μανώλης κι ένας αθλητής από τη Σερβία. Συνολικά, θα πάρουν μέρος 16 αθλητές Special Olympics από όλο τον κόσμο», επισήμανε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος των Special Olympics Hellas και της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics «Αθήνα 2011», σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Πάρκο Γουδή.

Ο Ταμπακάκης συμμετείχε στην εθνική ομάδα Special Olympics Hellas, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παγκόσμιους Αγώνες της Σανγκάης (2007), ενώ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Προπονητής του είναι ο Ιωάννης Κεσόγλου.

«Μας προκαλεί ικανοποίηση το γεγονός πως τα εθνικά μας χρώματα αυτό το καλοκαίρι στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής θα εκπροσωπηθούν από 24 αθλητές: τους 23 ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας, αλλά και τον Μανώλη Ταμπακάκη, που θα παίξει στη Μικτή Κόσμου των Special Olympics», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, που έδωσε στον αθλητή μια φανέλα της Εθνικής με το όνομά του και το νούμερο 13, καθώς επίσης την επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χθες έγινε και το πρώτο test event των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011 στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελληνικών Θαλασσών, στον Μαραθώνα. Οι αγώνες άρχισαν στις 10.00 το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 16.00 με σκάφη τύπου «4.20». Πήραν μέρος 16 Ελληνες αθλητές (δύο σε κάθε σκάφος). Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις θα συνεχιστούν στις 30 Μαΐου σε 11 αθλήματα, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, του Ελληνικού και του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Special Olympics