Έντυπη Έκδοση

ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Εκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού

Ισχυρή έκρηξη, που ακούστηκε σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο, ακόμη και σε απομακρυσμένες συνοικίες, σημειώθηκε χθες λίγα λεπτά μετά τις 10, έξω από το τμήμα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Παρ' ότι το ωστικό κύμα εκτονώθηκε προς τις απέναντι πολυκατοικίες της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, σημειώθηκε ευτυχώς μόνο ένας τραυματισμός, μιας κοπέλας -και αυτός ελαφρύς.

Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από την ισχυρή έκρηξη Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από την ισχυρή έκρηξη Από την ισχυρή έκρηξη έγιναν θρύψαλα οι τζαμαρίες διαμερισμάτων και καταστημάτων, σε τουλάχιστον δύο οικοδομικά τετράγωνα, και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Μια 22χρονη κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο από όπου και αποχώρησε αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε από τα τζάμια της μπαλκονόπορτας μένει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στον πρώτο όροφο, στον αριθμό 195.

Είκοσι επτά λεπτά πριν από την έκρηξη έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην «Ε». «Σε 27 λεπτά θα εκραγεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών Κορυδαλλού επί της Γρηγορίου Λαμπράκη. Να εκκενωθούν οι γύρω πολυκατοικίες. Η απέναντι πολυκατοικία έχει τον αριθμό 199. Δεν είναι φάρσα», είπε. Ακολούθησε και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter».

Αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, απέκλεισαν το σημείο. Εκκένωσαν, όπως είπαν, την πολυκατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 199, διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και ζήτησαν από τους κατοίκους που βρίσκονταν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους να μπουν μέσα.

«Ημουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Μόλις άκουσα την έκρηξη πετάχτηκα. Είδα μια λάμψη. Ακουγα τζάμια να πέφτουν. Σηκώθηκα και φώναζα "βοήθεια, βοήθεια"», περιγράφει στην «Ε» η Κατερίνα Αϊβαλή, κάτοικος της περιοχής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.12 λεπτά. Προκάλεσε κρατήρα διαμέτρου δύο μέτρων και βάθος περίπου 60 εκατοστών και η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που είχε χρησιμοποιηθεί εκτιμάται σε περίπου 10 κιλά.

Οπως είπαν οι πρώτοι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο που είχε υποδειχθεί αντίκρισαν έναν μαύρο σάκο, που έμοιαζε με ταξιδίου ή μεγάλη μαθητική τσάντα, έξω από τον μαντρότοιχο των γυναικειών φυλακών, ανάμεσα στα παρτέρια και δένδρα.

Με το σημείο, όπου είχε τοποθετηθεί ο ωρολογιακός μηχανισμός, δεν είχαν οπτική επαφή οι φύλακες, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες δεν υπήρχε και φωτισμός. Το ωστικό κύμα «χτύπησε» στο μαντρότοιχο της φυλακής και εκτονώθηκε απέναντι και διαγώνια, σε όλο το φάσμα των απέναντι πολυκατοικιών.

Η βομβιστική επίθεση σημειώνεται περίπου έναν μήνα μετά σύλληψη ατόμων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Δύο μήνες μετά τη βομβιστική τριλογία στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», στην Ομόνοια, το σπίτι του αντιπροέδρου της ελληνοπακιστανικής κοινότητας, στα Κάτω Πατήσια και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Πέτρου Ράλλη, που ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών» και ενάμιση μήνα μετά τη φρικιαστική υπόθεση με τον θάνατο 15χρονου Αφγανού μετανάστη από «αδέσποτη» βόμβα, στα Πατήσια. Επίθεση η οποία παραμένει ορφανή.*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ