Ηλεκτρονική Έκδοση

Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι στη δίκη της ΔΕΚΑ

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στη δίκη της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ).

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν αποδείχθηκε η θέληση για ελάττωση της δημόσιας περιουσίας ούτε και άμεσος δόλος.

Στην απόφαση επισημαίνεται επιπλέον ότι από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΚΑ παραχωρείται στο ΔΣ της, η αρμοδιότητα να αξιοποιεί και να διαχειρίζεται κινητές αξίες και να προβαίνει όταν κρίνει σε αγορές μετοχών.

Η κατηγορία, που είχε απαγγελθεί σε βάρος του πρώην προέδρου και πέντε πρώην μέλών του ΔΣ της ΔΕΚΑ, αφορούσε το διάστημα 9 Μαρτίου με 10 Απριλίου 2000 κατά το οποίο προέβησαν σε μαζικές αγορές μετοχών με σκοπό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την άνοδο του Γενικού Δείκτη του ΧΑΑ ενόψει επικείμενων βουλευτικών εκλογών, που είχαν ως αποτέλεσμα ζημία του Δημοσίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Φεβρουάριο για τρίτη φορά καθώς οι δύο προηγούμενες απαλλακτικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναιρέθηκαν από τον Άρειο Πάγο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

3 σχόλια

1 Ο/Η Petros έγραψε: (πριν 10 έτη)
Is anybody surprised of the outcome of the trial? It covers actions of Pasok goverment during which time fortunes were lost and MADE by the ones who were inside the loop. You will never be able to put blame on them and find them guilty..... They are always above the law...
2 Ο/Η είναι ντροπή έγραψε: (πριν 10 έτη)
Γιώργο και λοιπή παρέα, με τέτοια δικαστική εξουσία περιμένετε να έλθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα;
Πρόκειται για τη γελοιωδέστερη απόφαση δικαστηρίου που έχω ποτέ δεί.
Μόνο το ότι λέει ότι δεν προέκυψε ζημία, είναι προσβολή για τη νοημοσύνη κάθε ανθρώπου που έζησε από κοντά τα γεγονότα. Το opportunity cost το έχει ακούσει ποτέ η αξιότιμος δικαστής;
Είναι να επιβραβεύεται ένας διαχειριστής που αγοράζει εκατομμύρια μετοχές, την ώρα που όλοι οι επαγγελματίες διαχειριστές των ιδιωτικών τραπεζών τις ξεπουλάνε;
Είναι ντροπή για την Ελλάδα να ανακοινώνονται ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
Είναι ρε μετά να μη βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους και να πετάει ότι βρίσκει μπροστά του;
3 Ο/Η NIKAP έγραψε: (πριν 10 έτη)
ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Τ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 3

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ