Ηλεκτρονική Έκδοση

Δωρεάν αεροφωτογραφίες όλης της χώρας από το Κτηματολόγιο

Ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος

Μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Κτηματολόγιο ΑΕ, προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση σε αεροφωτογραφίες όλης της χώρας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως έγινε γνωστό, είναι η πρώτη φορά "που παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό μια τέτοιας έκτασης διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα περιήγησης σε χαρτογραφικό υλικό όλης της χώρας, προσβάσιμη από όλους τους πολίτες".

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να βλέπει φωτογραφίες, σε πολύ υψηλή ανάλυση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx.

Σύμφωνα με την ανακοίνση του ΥΠΕΚΑ, δεν περιλαμβάνονται στην υπηρεσία ορισμένες παραμεθόριες περιοχές, καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, "για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της χώρας".

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι "η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20cm για τις αστικές περιοχές και 50cm για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας".

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η προσπάθεια υλοποιήθηκε "στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Ακίνητα & κτηματαγορά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Στο διαδίκτυο