Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

Στοχοποίησή του βλέπει ο Ακης, για σπίτι και οφ σορ

Νέα τροφή στο κλίμα των ημερών έδωσε η χθεσινή αποκάλυψη ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου αγόρασε σπίτι στον ακριβότερο πεζόδρομο της Αθήνας από μια off shore εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, με αναφερόμενο τίμημα 1.100.000 ευρώ.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη αναγγέλλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου Προσφυγή στη Δικαιοσύνη αναγγέλλει ο Ακης Τσοχατζόπουλος για τα δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντιδρά κάνοντας λόγο για «ύπουλη προσπάθεια στοχοποίησής» του, διαβεβαιώνει ότι η αγορά έχει γίνει «με διαφάνεια» και προαναγγέλλει προφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον των εφημερίδων που ανέδειξαν το θέμα.

Τα δημοσιεύματα

Τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση αυτή (όπως τα κατέγραψαν η «Καθημερινή» και το «Πρώτο Θέμα») είναι τα εξής:

1Το σπίτι βρίσκεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από την Ακρόπολη, με αντικειμενική αξία 7.000 ευρώ/τ.μ.

2 Μεταγράφηκε στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του πρώην υπουργού, τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του νέου φορολογικού νόμου, ο οποίος πενταπλασίαζε τη φορολόγηση των off shore εταιρειών.

3Ιδιοκτήτρια εταιρεία ήταν η Nobilis International LLC με έδρα το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ.

4Η εταιρεία αυτή το είχε αποκτήσει το 2001 από την εταιρεία TORCASO INVESTMENTS LTD με έδρα τη Λευκωσία. Το 2007 είχε αποκαλυφθεί ότι η εταιρεία αυτή είχε πουλήσει δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Ιδιοκτήτης ήταν ο επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα Γ. Σαχπατζίδης.

5Στο σπίτι αυτό το ζεύγος Τσοχατζόπουλου έμενε από το 2006 με ενοίκιο, όπως λέει. Για την αγορά του είχε πληρώσει στην εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια 450.000 ευρώ. Και πριν από λίγες μέρες η σύζυγος του υπουργού πήρε τραπεζικά δάνεια ύψους 1.100.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορεί τις εφημερίδες ότι «επιχειρούν να τον εκθέσουν στην κοινή γνώμη» και διαβεβαιώνει ότι «την κατοικία μας την αποκτήσαμε με πλήρως διαφανή τρόπο και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες». Ο πρώην υπουργός προσθέτει ότι «όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά σχετικά με την περιουσιακή μας κατάσταση, αλλά και αυτή τη μεταβίβαση είναι κατατεθειμένα με διαφάνεια στις αρμόδιες αρχές».

Από την κυβέρνηση δεν υπήρξε καμιά αντίδραση στο θέμα αυτό. Πηγές της, όμως, έλεγαν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος «δεν είναι πλέον ενεργός πολιτικός» και υπενθύμιζαν ότι το 2009, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, είχε αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

Ο Σαχπατζίδης

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης κατάγεται από την Κατερίνη. Ηταν χρηματοδότης της ομάδας του ΠΑΟΚ, για περίπου τρία χρόνια (στα τέλη της δεκαετίας του 1990) υπήρξε εκδότης των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Κλήθηκε να καταθέσει στην προηγούμενη εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, επειδή σε τραπεζικούς λογαριασμούς βρέθηκαν οικονομικές δοσοληψίες του με τη μονή, τις οποίες ο ίδιος απέδωσε σε καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Γνωρίζονται με τον Ακη Τσοχατζόπουλο και η πλευρά του πρώην υπουργού μιλάει για κοινωνικές σχέσεις, που αναπτύχθηκαν περισσότερο την περίοδο κατά την οποία ο επιχειρηματίας ήταν εκδότης εφημερίδων της Θεσσαλονίκης, όπου εκλεγόταν ο Τσοχατζόπουλος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
«Μηδενική ανοχή» και για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Παράταση για το Βατοπέδι έως το φθινόπωρο ζητά η Ν.Δ.
Έρευνα στο ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ καλεί Άκη