Έντυπη Έκδοση

Αιχμές για Σαμαρά από Καρατζαφέρη

Αιχμές κατά του προέδρου της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά, για ανάμιξή του στο σκάνδαλο Siemens διατύπωσε, μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς (Αθήνα 9,84) και Flash ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

«Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στις λίστες της Siemens. Η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου ανέφερε τηλεφωνικές συνομιλίες του κ. Χριστοφοράκου με τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ενδιαφερόταν για την προώθηση κάποιου διευθυντικού στελέχους της Siemens που ήταν συγγενής του», είπε και συνέχισε: «Τα δώρα του κ. Χριστοφοράκου κωδικοποιούνται σε δύο κατηγορίες. Η μία αφορά υπουργούς και η άλλη αφορά υψηλότατα πρόσωπα, όπως η κ. Αγγελοπούλου και άλλοι εκδότες. Σ' αυτή την κατηγορία αναφέρεται και ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. Δεν ξέρουμε τι είδους σχέσεις είχε ο κ. Σαμαράς με τον κ. Χριστοφοράκο και αν είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι με κεφάλαια της Siemens έγινε η ανατροπή του 1993. Αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί και διερευνηθεί».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιμένει να κλητευθούν στις εξεταστικές επιτροπές και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Σημίτης και Κ. Καραμανλής, ενώ επιτέθηκε κατά του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του πρώην ανακριτή της υπόθεσης Ν. Ζαγοριανού, λέγοντας ότι «φέρουν τεράστια ευθύνη γιατί άργησαν και έτσι έδωσαν χρόνο να κατασκευαστούν κάποια πράγματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ