Έντυπη Έκδοση

ΕΜΠ: νέος πρύτανης ο Σίμος Σιμόπουλος

Ο Σίμος Σιμόπουλος είναι ο νέος πρύτανης του ΕΜΠ. Μετά τον δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών στο Ιδρυμα, όπου αναμετρήθηκε με την καθηγήτρια Μαρία Μιμίκου, ο κ. Σιμόπουλος αναδείχτηκε νικητής με ποσοστό 54,6% έναντι 44,4 της αντιπάλου του.

Ο κ. Σιμόπουλος είναι καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και δεν είναι η πρώτη φορά που υποβάλλει υποψηφιότητα για πρύτανης, αλλά η τρίτη και η... τυχερή. Είχε διεκδικήσει τη θέση στις δύο τελευταίες πρυτανικές εκλογές.

Αντιπρυτάνεις στο σχήμα του κ. Σιμόπουλου είναι ο Γιάννης Αβαριτσιώτης, καθηγητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών και η Τώνια Μοροπούλου, καθηγήτρια στη σχολή Χημικών Μηχανικών.

Οι φοιτητές, όπως και στον πρώτο, προχθεσινό γύρο, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία αντιδρώντας στον νόμο Γιαννάκου που προβλέπει καθολική ψηφοφορία για τους φοιτητές. Αν και στην αρχή ήταν οι εκπρόσωποι των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) που προκάλεσαν επεισόδια και καλούσαν τις άλλες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο, εν τέλει όλη η φοιτητική κοινότητα αποφάσισε να μη συμμετάσχει, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση