Ηλεκτρονική Έκδοση

Καταδίκη Ψωμιάδη

*Τελευταία ενημέρωση 16:25

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε τον νομάρχη Θεσσαλονίκης χθες το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για τη θεαματική μείωση προστίμου που επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων

"Καμπάνα" για μείωση προστίμου "Καμπάνα" για μείωση προστίμου Παρά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή και την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δέχτηκε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του νομάρχη η μείωση των προστίμων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ήταν πολύ μεγάλη. Το δικαστήριο έδωσε το δικαίωμα στον κατηγορούμενο  να υποβάλλει έφεση  κατά της καταδικαστικής απόφασης, για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του δικαστηρίου ο νομάρχης κάθισε με την κατηγορία της "παράβασης καθήκοντος". Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μείωσε, από 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, τα πρόστιμα που είχε επιβάλλει η προηγούμενη διοίκηση σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος εντοπίστηκε να νοθεύει τα καύσιμα. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι αποχρωμάτιζε το πετρέλαιο θέρμανσης και του πουλούσε πιο ακριβά ως πετρέλαιο κίνησης. Τις συνολικά πέντε παραβάσεις διαπίστωσε, από το 2000 έως το 2001, το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. 

Βέβαιος για την αθώωσή του από το δευτεροβάθμιο Εφετείο ο Π. Ψωμιάδης

«Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετίζει τους πολίτες και όχι για να τους εξοντώνει. Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί πλήρως από το δευτεροβάθμιο Εφετείο, ενώ τόνισε ότι "οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης"..

 

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία