Ηλεκτρονική Έκδοση

Θύματα κλοπής τρεις δημοσιογράφοι στη Νότιο Αφρική

Θύματα κλοπής έπεσαν τρεις δημοσιογράφοι, δύο Πορτογάλοι και ένας Ισπανός, τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο που διέμεναν στην πόλη Μεγκαλίεσμπουργκ που βρίσκεται βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι ληστές εισέβαλαν στα δωμάτια των εκπροσώπων του Τύπου, τους απείλησαν με όπλο και τους αφαίρεσαν χρήματα, διαβατήρια, φορητούς υπολογιστές, καθώς και στις διαπιστεύσεις του Μουντιάλ.


Η κλοπή έγινε στις 4 το πρωί στο ξενοδοχείο «Nutbush Boma Lodge» την ώρα που οι δημοσιογράφοι κοιμόνταν. Αρχικά οι ληστές πήγαν στο δωμάτιο του Ισπανού, τον απείλησαν με περίστροφο και αναγκάστηκε να τους δώσει ότι του ζήτησαν. Στη συνέχεια μετέβησαν στο δωμάτιο των δύο Πορτογάλων, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό και όταν ξύπνησαν διαπίστωσαν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής.

Οι δημοσιογράφοι έθεσαν σε λειτουργία το συναγερμό του ξενοδοχείου στις 6.30 το πρωί, δηλαδή δυόμισι ώρες μετά τη ληστεία. Ο εκπρόσωπος της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας, Χανγκβάνι Μουλαούτζι, δήλωσε ότι πιθανότατα ο Ισπανός δημοσιογράφος άργησε να ενεργοποιήσει στο συναγερμό, φοβούμενος προφανώς για τη ζωή του.

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής διεξάγει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, ενώ προσπαθεί να εξιχνιάσει με ποίον τρόπο εισέβαλαν στο ξενοδοχείο οι ληστές, το οποίο υποτίθεται ότι φυλάσσεται. Παράλληλα ο Μουλαούτζι δήλωσε ότι η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των δραστών και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα συλληφθούν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο