Ηλεκτρονική Έκδοση

Διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Η Siemens έβαλε το «μπλάνκο» στη λίστα των δωροληπτών

Τη Siemens δείχνει το υπουργείο Οικονομικών για τη διαγραφή ονομάτων από τη λίστα των δωροληπτών του κωδικού 101000. «Οι παραλήπτες είχαν σβηστεί από την επιχείρηση Siemens πολύ πριν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ» αναφέρει σε ανακοίνωση. Προναγγέλλει συμπληρωματικό πόρισμα, όταν ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις των στοιχείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο έλεγχος από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα Βιβλία και Στοιχεία της Siemens διενεργήθηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2010, ύστερα από την σχετική παραγγελία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, για το πόρισμα που παρέδωσε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, διευκρινίζονται τα εξής:

• Η παραγγελία της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν συγκεκριμένη: «Διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το περιεχόμενο του λογαριασμού που αφορούσε την δωρεάν παροχή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε πολιτικά πρόσωπα και ο οποίος έχει κωδικοποιηθεί με τα στοιχεία “Κέντρο Κόστους 101000”».

• Στις 19 Φεβρουαρίου 2009 τα στοιχεία τα οποία συλλέχτηκαν, κρατήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.
Ο έλεγχος από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα Βιβλία και Στοιχεία της επιχείρησης Siemens διενεργήθηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαΐου 2010, ύστερα από την σχετική παραγγελία.

• Για την εξακρίβωση των παραληπτών των συγκεκριμένων ειδών που αντιστοιχούσαν στις λογιστικές εγγραφές των Βιβλίων, καθώς και αυτών που αναγράφονταν σε φορολογικά στοιχεία, τα οποία κατασχέθηκαν από το Σ.Δ.Ο.Ε. και που οι παραλήπτες είχαν σβηστεί από την επιχείρηση Siemens πολύ πριν τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε., χρειάστηκε να διενεργηθούν διακλαδικοί έλεγχοι στις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τα αποτελέσματα ανεγράφησαν αναλυτικά στο πόρισμα.

• Μετά από νέα στοιχεία, παραδόθηκαν δύο φάκελοι σχετικοί με τον συγκεκριμένο λογαριασμό από την Εξεταστική Επιτροπή στο Σ.Δ.Ο.Ε. στις 8 Ιουνίου 2010, γι’ αυτό οι αντιπαραβολικοί έλεγχοι συνεχίζονται και θα υπάρξει συμπληρωματικό πόρισμα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

6 σχόλια

1 Ο/Η Stergios, Des Moines, Iowa, U.S.A έγραψε: (πριν 8 έτη)
An steiloun ta xartia me ta svhsmena onomata sta ergasthria tou tou F.B.I sto Langley ths politeias Virginia ton Hnomenon Politeion, amesos 8a vroun poia eine ta onomata kato apo to blank. 8a to kanoun omos??????? Opos fainetai omos, uparxei mia apro8ymh tash apo thn pleura ths kuvernhshs, gia na mhn apokaluf8oun poio alloi phran mizes apo th SIEMENS.
2 Ο/Η kar έγραψε: (πριν 8 έτη)
Να πιάσουν τους υπεύθυνους για την παραποίηση των στοιχείων και να τους στείλουν στον κορυδαλλό για συννενοχή στην κλοπή μαζί με τους πολιτικούς που τα πήραν.
3 Ο/Η kseftila έγραψε: (πριν 8 έτη)
Μα καλά, δεν έχουν ακούσει για το διαλυτικό που παίρνεις μαζί με το Μπλάνκο? Γιατί δεν ρωτάνε κανά παιδάκι του Δημοτικού?
4 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 8 έτη)
Πρεπει να ρηξουν και ενα προστιμο στη SIEMENS οπως εκαναν οι Αμερικανοι τη Mercendes, για να μαθουν και αυτοι ενα μαθημα. 1 Δισ προστημο ειναι λογικο στην περισταση
5 Ο/Η Tsompanos έγραψε: (πριν 8 έτη)
Για να μή μπορεί να διαβαστεί το όνομα κάτω από το blanco πρέπει να έχει βάλλει blanco και από την πίσω πλευρά της σελίδας. Άν δε έβαλε από πίσω blanco ένα απλό δυνατό φώς θέλει και θα φανούν όλα. Ποιός δουλεύει ποιόν?
6 Ο/Η Greek Statistics έγραψε: (πριν 8 έτη)
Ρε παιδιά
ποιές είναι οι κυρώσεις για το πολίτη απο τον νομο, αν παραποιήσει δημόσιο εγγραφο;
Ποιος είναι ο υπέυθυνος απεναντι στο νόμο στο καταστατικό μιας οποιασδήποτε εταιρείας;
Ο Πρόεδρος;
Ο Διευθυνων Συμβούλος;
Ο Οικονομικός Διευθυντής;

Αυτούς ας μαζέψει ο εισαγγελέας αφου αυτοί ειναι υπεύθυνοι απο το καταστατικό και ας δόσουν εξηγήσεις.
Αρκετα με την κοροϊδία λες και μιλάνε σε ηλίθιους!!!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 6

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΔΟΕ
Υπουργείο Οικονομικών
Υπόθεση Siemens
Για το ίδιο θέμα
Μπρίκια αντί για μίζες
Στην Εξεταστική οι συμβάσεις ΟΣΕ και ναυπηγείων με τη Siemens
Κατάθεση Τσακάλου για ΟΣΕ και Armentel
Πυρά Παπουτσή κατά ΛΑΟΣ για Siemens