Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα: Αντιπαλεύουμε το μνημόνιο, δεν αναγνωρίζουμε χρέος και ελλείμματα

«Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ότι η οικονομία είναι σε «καλό δρόμο».

Αλέκα Παπαρήγα: «Ή είναι σκοπίμως πολύ αισιόδοξος ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη» Αλέκα Παπαρήγα: «Ή είναι σκοπίμως πολύ αισιόδοξος ο Γ. Παπακωνσταντίνου ή δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη» Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ «είναι πολύ αισιόδοξος ο υπουργός σκοπίμως, ή ενδεχομένως δεν έχει τη δυνατότητα να καταλάβει ορισμένα πράγματα, τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την ευρωζώνη».

Η Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «το χρέος που υπάρχει και τα ελλείμματα, χάριν των οποίων έγινε το μνημόνιο, εμείς δεν τα αναγνωρίζουμε και δεν πρέπει να τα αναγνωρίσει και ο ελληνικός λαός, διότι δεν τα προκάλεσε ο ελληνικός λαός. Με βάση, λοιπόν, αυτή τη θέση αντιπαλεύουμε το μνημόνιο». Και κάλεσε την κυβέρνηση «να πάει να βρει το δικό της δρόμο για να αντιμετωπίσει το χρέος, που δημιουργήθηκε από την πολιτική των κυβερνήσεων, εξαιτίας βεβαίως του συγκεκριμένου καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τη γ.γ. του ΚΚΕ, τα σενάρια που εκπονούνται «δεν αφορούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στα προβλήματα των εργαζομένων στην Ξάνθη είπε ότι η ανεργία στην περιοχή «έχει να κάνει με το ότι τα εργοστάσια βρίσκονται στα χέρια εκείνων που επενδύουν όσο έχουν κερδοφορία και όταν δυσκολεύεται η κερδοφορία τα κλείνουν». Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσχεση εργασίας στο εργοστάσιο ΜΕΛΚΑ στον Βόλο, είπε ότι το ΚΚΕ έχει παρέμβει. Είπε ότι πρόκειται «για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχείρησης, όπως και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες προτιμούν να διατηρούν θέσεις εργασίας και εργοστάσια μακριά από την Ελλάδα, όπου υπάρχουν τα πιο φθηνά μεροκάματα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ