Έντυπη Έκδοση

Κατηγορία: Ελληνική κουζίνα

Τα βραβευμένα εστιατόρια της Χαλκιδικής

Βραβείο Gourmet

«Η ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ»

Για μία ακόμα χρονιά, το καλό αυτό εστιατόριο αξίζει να πάρει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της ελληνικής κουζίνας. Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συνταγές, οι οποίες συνδυάζουν την τοπική παράδοση με μια διακριτική και καλά συγκερασμένη δημιουργικότητα, μαζί με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες προσδίδουν στα πιάτα γευστικό βάθος και γαστρονομικό ενδιαφέρον. Η πολύ καλή λίστα κρασιών και το μεράκι του ιδιοκτήτη συμπληρώνουν την εμπειρία.

Διεύθυνση: Αφυτος, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 91503

Κατηγορία: Ελληνική κουζίνα

«ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ», «ΑΓΙΟΝΕΡΙ»

Διάκριση

«ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΛΑΣ»

Πολύ καλό εστιατόριο όπου δίνεται έμφαση στις χαλκιδικιώτικες συνταγές, με πολύ μεράκι εκτελεσμένες και με ντόπια πρώτη ύλη, όπως τα κρέατα από πρότυπη φάρμα στη Χαλκιδική. Και σ' αυτήν την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης/σεφ του εστιατορίου αγαπάει το κρασί και διαθέτει πλούσια κάβα.

Διεύθυνση: Κρυοπηγή Χαλκιδικής, τηλ. 23740 53001

«ΑΓΙΟΝΕΡΙ»

Ρουστίκ κουζίνα η οποία βασίζεται επίσης στη γαστρονομική παράδοση της Χαλκιδικής σε μαγευτικό χώρο, μέσα στο πράσινο. Κι εδώ, όπως και στις προηγούμενς βραβεύσεις, ο ιδιοκτήτης έχει μεράκι με το κρασί και με τις ψαγμένες πρώτες ύλες.

Διεύθυνση: Πολύγυρος Χαλκιδικής, τηλ. 23710 24500

Κατηγορία: Νέα ελληνική κουζίνα

«ΤΟΜΑΤΑ»

Βραβείο Gourmet

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ξεδιπλώνει το αστείρευτο ταλέντο του και προσφέρει μια σοφά αναδημιουργημένη ελληνική κουζίνα η οποία αφήνεται ελεύθερα να συνδιαλλαγεί με τις νέες τεχνικές της Δύσης και τα παλιά αρώματα της Ανατολής. Ενα από τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Διεύθυνση: Sani Resort, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 99465

Κατηγορία: Διεθνής κουζίνα

«SEA YOU UP»

Βραβείο Gourmet

Η καλύτερη χρονιά για το εξαιρετικό αυτό εστιατόριο, στο πλαίσιο μιας ονειρεμένης ατμόσφαιρας. Ο σπουδαίος σεφ Χρόνης Δαμαλάς συνδυάζει εξωτικές πρώτες ύλες και τεχνικές με δυτικά γαστρονομικά πρότυπα σε ένα τολμηρό φιούζον που πετυχαίνει σε κάθε πιάτο.

Διεύθυνση: Sani Resort, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 99518

Κατηγορία: Δημιουργική κουζίνα

«SQUIRREL»

Βραβείο Gourmet

Σε ένα ειδυλλιακό χώρο στο ξενοδοχείο Danai, το μικρό αυτό εστιατόριο προσφέρει μια κουζίνα η οποία θα μπορούσε να αξιώσει αστέρι Μισλέν. Ο γνωστός σεφ Ερβέ Προνζάτο, μεγάλος τεχνίτης, λεπτολόγος και ακριβής, αλλά και σπουδαίος καλλιτέχνης των γεύσεων, δημιουργεί ένα μενού γεμάτο φαντασία, γευστικές αρμονίες και πολυπλοκότητες, αρώματα και χρώματα που μαγεύουν νου και αισθήσεις. Εφέτος, το σέρβις είναι εμφανώς αναβαθμισμένο και εξαιρετικά ενημερωμένο γύρω από το κρασί και το φαγητό.

Διεύθυνση: Danai Beach resort & Villas, Νικήτη, Σιθωνία, τηλ. 23740 20400

Κατηγορία: Δημιουργική κουζίνα

«WATER RESTAURANT»

Διάκριση

Σπουδαία προσπάθεια από τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παροίκο στη γαστρονομική ναυαρχίδα του Sani Resort. Ενα κλασικό μενού υψηλής κουζίνας, άρτια εκτελεσμένο τις περισσότερες φορές, το οποίο επιτρέπει ένα διακριτικό παιχνίδι ανάμεσα σε νεωτερικές τεχνικές και στις καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες.

Διεύθυνση: Sani Resort, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 99530

Κατηγορία: Ταβέρνα

«ΑΛΕΞΗΣ»

Βραβείο Gourmet

Σταθερή γαστρονομική αξία της Χαλκιδικής. Δίπλα από τη μαρίνα του Sani Resort προσφέρει συγκλονιστικές εμπειρίες εμπνευσμένες από τη θαλασσινή πρώτη ύλη της περιοχής. Σ' αυτήν την ταβέρνα -αγαπημένη όλων των διάσημων σεφ του γαστρονομικού φεστιβάλ του Sani- μπορεί κανείς να απολαύσει ένα τυπικό γεύμα, το οποίο όμως πάντα λάμπει από φρεσκάδα και μαστοριά, αλλά και να δοκιμάσει εξαιρετικές λιχουδιές που μόλις βγήκαν από τη θάλασσα.

Διεύθυνση: Sani Resort, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 31176 και 23740 31691

Κατηγορία: Ταβέρνα

«ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ»

Διάκριση

Καλύτερη από κάθε άλλη φορά, η σπουδαία αυτή ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα προσφέρει μια σειρά από μεζέδες (απίθανη σπιτική λακέρδα) και φαγητά τα οποία σφύζουν από φρεσκάδα και νοστιμιά. Προσφέρει, συν τοις πολλοίς άλλοις, το καλύτερο μυδοπίλαφο, ένα εμβληματικό πιάτο για την περιοχή, το οποίο σπαρταρά από τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά.

Διεύθυνση: Νέος Μαρμαράς, τηλ. 23750 71371

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Νοστιμιές