Ηλεκτρονική Έκδοση

Γνωστοποίησε ότι πήρε δουλειά από την τρόικα και το ΔΝΤ

Κατέθεσε για τη Siemens ο Γ. Φλέσσας της Civitas

Παραδέχτηκε τη συνεργασία της εταιρείας με τη Siemens

Δεν αρνήθηκε τη συνεργασία της Civitas με τη Siemens ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων, Γιώργος Φλέσσας ο οποίος εκλήθη στην εξεταστική επιτροπή επειδή στο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπάρχουν πολλές εγγραφές στο όνομά του. Άμεσο έλεγχο από το ΣΔΟΕ στην εταιρεία ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

Ο Γ. Φλέσσας κατέθεσε ότι η Civitas συνεργαζόταν με τη Siemens από το 2001 και ανέφερε ότι τo 2006, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Μιχ. Χριστοφοράκος του ζήτησε να προχωρήσει σε ενέργειες για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Όπως υποστήριξε, δεν γνωρίζει περιπτώσεις δωροδοκίας πολιτικών από τη γερμανική εταιρεία.

Παράλληλα, είπε ότι δεν θυμάται ποιοι δημοσιογράφοι συνεργάστηκαν στις δουλειές που σχετίζονταν με τη Siemens.

Πάντως, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής για τις συνεργασίες της Civitas με δημόσιους φορείς και υπουργεία, αποκάλυψε ότι η εταιρία του πρόσφατα ολοκλήρωσε πρότζεκτ προκειμένου να "δημοσιοποιήσει" τα μέτρα της Τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Μπορούν οι εργαζόμενοι να μάθουν την τεράστια διαπλοκή για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και για τον ρόλο των διαφημιστικών εταιριών", σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε: "Με τα χρήματα που αφαιρεί από τους Έλληνες εργαζόμενους η Τρόικα πληρώνει διαφημιστικές εταιρείες για να προπαγανδίζει τα μετρα"

Τέλος ο Γ. Φλέσσας, ερωτηθείς σχετικά από τους βουλευτές διευκρίνισε ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Civitas προκειμένου να κάνει γνωστά τα μέτρα της Τρόικας ήταν και η οργάνωση συναντήσεων με δημοσιογράφους.

Ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε υπόνοιες ότι η Civitas έδωσε μαύρο χρήμα για λογαριασμό της Siemens και γι αυτό ζήτησε έλεγχο από το ΣΔΟΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Βουλή