Ηλεκτρονική Έκδοση

Περικοπές 5 δισ. ευρώ στις αμυντικές δαπάνες της Γαλλίας

Περικοπές στις αμυντικό προϋπολογισμό της Γαλλίας, ύψους 5 δισ. ευρώ στα προσεχή τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν στο πλαίσιο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.

O υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ερβέ Μορέν O υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ερβέ Μορέν "Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια" μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.

Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία