Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατασχέθηκε ο πομπός του SBC

Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας μη νόμιμου τηλεοπτικού σταθμού που εξέπεμπε από τοn Υμηττό, πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με τις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό με το διακριτικό τίτλο «SBC», του οποίου η εκπομπή έχει κριθεί παράνομη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Το κανάλι εξέπεμπε στο δίαυλο 22 UHF, ο οποίος, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει παραχωρηθεί στην ΕΡΤ προκειμένου να μεταδίδει από το κέντρο εκπομπής Πάρνηθας το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Βουλής στις εκπομπές του οποίου το SBC προκαλούσε προβλήματα. Η ΕΕΤΤ είχε καλέσει τον τηλεοπτικό σταθμό «SBC» να διακόψει άμεσα τη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση, παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκε και η αίτηση αναστολής που είχε υποβάλει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ, προέβη στην κατάσχεση του εξοπλισμού εκπομπής του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)