Έντυπη Έκδοση

«Κομπίνα» μεταβίβασης 33 Ι.Χ.

Τριάντα τρία πολυτελή αυτοκίνητα μεταβίβασε με πλαστά και παραποιημένα δικαιολογητικά εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στην Ανατολική Αττική.

Η «κομπίνα» αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η Διεύθυνση Μεταφορών της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, κατόπιν σχετικού αιτήματος εταιρείας leasing.

Μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων φακέλων, τα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας υπέβαλαν διαδοχικές μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα, με εντολή του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή, διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών στην πραγματοποίηση των παράνομων μεταβιβάσεων.

Από το πόρισμα της ΕΔΕ προέκυψε η ευθύνη υπαλλήλου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν αποσπασμένη στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής από τη Νομαρχία Αγρινίου.

Βάσει του υπαλληλικού κώδικα, το πόρισμα της ΕΔΕ με το σχετικό ανακριτικό υλικό διαβιβάστηκε στη Νομαρχία Αγρινίου, ώστε να ελεγχθεί η υπάλληλος για συγκεκριμένα πειθαρχικά παραπτώματα.

Πέραν τούτων, η Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής προχώρησε στην ανάκληση των 31 μεταβιβάσεων αυτοκινήτων και στη δέσμευση των υπολοίπων δύο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων