Έντυπη Έκδοση

ΕΒΡΟΣ

Στο έλεος των κουνουπιών

Δραματική είναι η κατάσταση που ζουν κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι του Εβρου και κυρίως των παραποτάμιων δήμων του νομού, εξαιτίας των κουνουπιών που τις τελευταίες ημέρες έγινε ακόμη πιο ανυπόφορη μετά και την κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας.

Ηδη καταγράφονται αρκετά παράπονα, κυρίως για την καθυστερημένη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οι ειδικοί θεωρούν μάλιστα ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί φέτος, όχι μόνο εξαιτίας της καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος αλλά και από τις πλημμύρες που έπληξαν τόσο την ελληνική όσο και την τουρκική πλευρά.

Η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο όταν θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στην πλευρά της Τουρκίας και στους ορυζώνες των γειτόνων, έτσι η μετακίνηση πληθυσμών κουνουπιών προς την περιοχή του Εβρου θα φέρει νέο πονοκέφαλο.

Οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών έχουν ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές του Εβρου φέρνοντας όμως ελάχιστη ανακούφιση, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι από αέρος ψεκασμοί καθώς ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μίσθωση του ελικοπτέρου.

«Η παρέμβαση με το ελικόπτερο θα είναι αποτελεσματική», υπογράμμισε στην «Ε» ο αντινομάρχης Μιχάλης Κογιομτζής, επισημαίνοντας πάντως πως η αποτελεσματικότητα των αεροψεκασμών δεν θα είναι η επιθυμητή, σε οικισμούς που βρίσκονται δίπλα στους ορυζώνες της Τουρκίας, από την περιοχή των Φερών και βορειότερα. Το συνολικό κονδύλι που θα διαθέσει η νομαρχία, από τον προϋπολογισμό της, ανέρχεται στα 200 χιλιάδες ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα