Έντυπη Έκδοση

F.Τ: κατά Moody's και υπέρ Κίνας

Αιχμές για την πρόσφατη ελληνική υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody's αφήνουν σε κύριο άρθρο τους οι «Financial Times», καλοβλέποντας από την άλλη το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. «Η απόφαση της Moody's δεν είναι κατ' ανάγκη ορθή», τονίζεται στο κύριο άρθρο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι προοπτικές της Ελλάδας είναι καλύτερες τώρα απ' ό,τι ήταν πριν από μερικούς μήνες».

Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη και στο πρόσφατο κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα πράττει σοφά με το να μην απορρίπτει το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Κίνα φαίνεται να προτιμά τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα ή τις υποδομές παρά στα ελληνικά κρατικά ομόλογα». «Οι ιδιωτικές επενδύσεις θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών, το οποίο ελαφρύνει τον πόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Επίσης μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη και να μειώσουν το βάρος του δημόσιου χρέους».

«Εάν η κυβέρνηση αποτιμήσει σε χρήμα το ενδιαφέρον των Κινέζων για έργα υποδομών, τότε θα κατορθώσει να εκπληρώσει νωρίτερα τις υποχρεώσεις της», καταλήγει το δημοσίευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Οίκοι αξιολόγησης