Έντυπη Έκδοση

«Ο αγαπημένος μας ηγέτης...»

ΕΤΣΙ απαιτεί ο ίδιος να τον αποκαλεί ο λαός του. Ακόμα και στην τηλεόραση, όταν αναφέρονται σε αυτόν οι παρουσιαστές και παρουσιάστριες των ειδήσεων, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιούν την πιο πάνω προσφώνηση.

Κατά καιρούς δίδει στη δημοσιότητα και μία-δύο φωτογραφίες του, όπως αυτήν που βλέπουμε εδώ, η οποία τον δείχνει σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στρατιωτών να επιθεωρεί μερικά φρέσκα ραδίκια. Πρόκειται, βεβαίως, για τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ, 69 ετών, που βάσει του Συντάγματος της χώρας αποκαλείται «Ανώτατος Αρχων», παρ' όλο που, τυπικά, το ύπατο αξίωμα ανήκει ακόμα στον από το 1994 εκλιπόντα πατέρα του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, που ήταν ο ιδρυτής της Βόρειας Κορέας. Η λεζάντα που συνοδεύει την επίσημη φωτογραφία αναφέρει: «Ο αγαπημένος μας ηγέτης επιθεωρεί δείγμα ενός υγιέστατου ραδικιού στη μονάδα 593 του Λαϊκού Στρατού της Κορέας».

ΣΤΑ στάδια της Νότιας Αφρικής, μερικοί φίλαθλοι πήγαν πραγματικά να διασκεδάσουν, να χαρούν ποδόσφαιρο και, όπως λέμε, να κάνουν και την πλάκα τους. Δεν έλειψε ποτέ το χιούμορ από τους φιλάθλους, κυρίως εκείνους που δεν ξέχασαν ποτέ ότι το ποδόσφαιρο είναι απλώς ένα παιχνίδι και ότι το παιχνίδι είναι χαρά -ούτε βρισίδι ούτε βία ούτε ανόητες αντιπαλότητες. Στο πλακάτ που βλέπετε, και που είναι από τον αγώνα Βραζιλίας - Βόρειας Κορέας, μερικοί οπαδοί (που μάλλον είναι Εγγλέζοι και απλώς πήγαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόνο για να απολαύσουν ποδόσφαιρο) «καρφώνουν» τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, γράφοντας ότι «νομίζει πως είμαστε στη δουλειά», ενώ εμείς είμαστε στο γήπεδο!

Σ' έναν άλλον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Ιαπωνίας, οι οπαδοί της πρώτης ανάρτησαν ένα πανό που έγραφε: «Θα τους κάνουμε τους Ιάπωνες σούσι».

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ παιχνίδι της Εθνικής μας, μια πανέμορφη οπαδός της αντίπαλης ομάδας κρατούσε ένα πλακάτ που έλεγε «Don't Mess-i with Argentina», κάνοντας ένα έξυπνο λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη Mess, που σημαίνει, έτσι όπως χρησιμοποιείται εδώ, «Μην ανακατεύεστε, μην παίζετε με την Αργεντινή».

ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΗ οπαδός της Εθνικής Αλγερίας δεν είχε φαίνεται το μυαλό της τόσο πολύ στον αγώνα της ομάδας της με εκείνην της Εθνικής Αγγλίας. Την ενδιέφεραν περισσότερο τα 2 πριγκιπόπουλα της Γηραιάς Αλβιώνος, και ιδιαιτέρως ο πρωτότοκος γιος του Καρόλου και της μακαρίτισσας Νταϊάνας. Η Αλγερινή φίλαθλος κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: «Σε παρακαλώ Ουίλιαμ, παντρέψου με»!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ

Η ατυχέστατη δήλωση της ημέρας έρχεται από τον Τογκολέζο ποδοσφαιριστή της αγγλικής Μάντσεστερ Σίτι, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ο οποίος, υπερβάλλοντας, όπως πολλοί άλλοι, για τον κοινωνικό ρόλο του αθλήματος που έχει κάνει επάγγελμά του, είπε ότι «η ζωή των φτωχών παιδιών της Αφρικής, τώρα που βλέπουν στο Μουντιάλ παίκτες όπως τον Μέσι, τον Κακά, τον Ρομπίνιο και τον Ρονάλντο να κάνουν μαγικά πράγματα μέσα στο γήπεδο, θα γίνει καλύτερη. Ημασταν και εμείς φτωχοί και γίναμε πλούσιοι και διάσημοι. Αρα, μπορούν τα παιδιά της Αφρικής να ονειρευτούν και για τον εαυτό τους ένα καλύτερο μέλλον». Τόσο απλά;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Το αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας