Έντυπη Έκδοση

Σκληρή γραμμή και προς τους βουλευτές επιβάλλει ο Γιώργος

Το πακέτο, στο οποίο η κυβέρνηση κρύβει δραματικές αλλαγές για τη ζωή των εργαζομένων και των ασφαλισμένων της χώρας, ανοίγει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί σήμερα το Ασφαλιστικό, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Ο Γ. Παπανδρέου πάντως δεν έδωσε ελπίδες για σαφείς βελτιώσεις Στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί σήμερα το Ασφαλιστικό, πριν κατατεθεί στη Βουλή. Ο Γ. Παπανδρέου πάντως δεν έδωσε ελπίδες για σαφείς βελτιώσεις Ο πρωθυπουργός χθες αποφάσισε την τελευταία στιγμή να συζητηθούν τα θέματα αυτά σε ειδική συνεδρίαση, ενώ χθες μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο δεν έδωσε πολλές ελπίδες για αλλαγές που θα βελτιώνουν αυτά που μέχρι σήμερα είναι γνωστά.

Στέλνοντας ένα μήνυμα σκληρής γραμμής ακόμα και προς τους βουλευτές του κόμματός του που προβάλλουν ενστάσεις, τόνισε πως αποφάσισε να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις με νομοσχέδιο και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, γιατί «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα επειδή γνώμονάς του είναι να υπηρετεί πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και των ανέργων». Μιλώντας στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι θέλει όλες οι μεγάλες αλλαγές να προχωρήσουν τώρα για να εκκαθαριστεί «η δυσβάσταχτη κληρονομιά του παρελθόντος», ενώ δραματοποιώντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση υπογράμμισε:

«Μας περιμένουν ακόμη πιο δύσκολα χρόνια έντονης προσπάθειας και επιμονής, αλλά τα περισσότερα οδυνηρά μέτρα είναι τώρα στην αρχή...».

Παρά την αναμφισβήτητη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης. Υποστήριξε δηλαδή ότι το κράτος έχει υποχρέωση από τη μια μεριά να καταβάλλει συντάξεις σε βάθος χρόνου με ένα σύστημα βιώσιμο και από την άλλη αυτό να το πετύχει με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή δικαιοσύνη. Για τις εργασιακές σχέσεις είπε ότι προέχει ένα εργασιακό περιβάλλον που θα προστατεύει, θα στηρίζει και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, αλλά και θα βοηθάει τη χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Στο μεταξύ, πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έγινε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Επικρατείας, του υφυπουργό Εργασίας, στην οποία συζητήθηκαν αναλυτικά το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. Τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκε κυρίως η συζήτηση ήταν η συνταξιοδότηση των μητέρων με ανήλικα τέκνα, η σύνταξη στις χήρες, η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες. Για το Εργασιακό έγινε συζήτηση επί των αλλαγών που έκανε πριν από δύο μέρες ο υπουργός Εργασίας και διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά ότι αγκάθι είναι το θέμα της Διαιτησίας.

Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε τα νομοσχέδια για τη δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Για το ίδιο θέμα
Τελευταίες πινελιές πριν την κατεδάφιση