Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα στη Βουλή: Χτυπήστε τους αλύπητα

Ομόθυμα καταδίκασαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή τη βομβιστική επίθεση με τον ένα νεκρό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο -πλην του πρωθυπουργού- οι υπόλοιποι έδωσαν τη δική τους διάσταση στο τραγικό συμβάν.

Χαρακτηριστικότερη όλων η δήλωση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, που εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για προβοκάτσια.

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του αξιωματικού, διατύπωσε τη βεβαιότητα του ότι το σύνολο της κοινωνίας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εγκληματική ενέργεια. «Την ώρα που ο πολίτης δίνει καθημερινή μάχη για να ορθοποδήσει η χώρα, άνανδροι και κρυπτόμενοι δολοφόνοι πλήττουν την ασφάλεια της χώρας. Ας γνωρίζουν ότι θα αποτύχουν» διαβεβαίωσε.

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε και η Αλέκα Παπαρήγα ζητώντας από την κυβέρνηση να χτυπήσει αλύπητα όσους το έκαναν. Την ίδια στιγμή όμως προειδοποίησε ότι δεν πρέπει «να μπλέξετε τις ενέργειες αυτές με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

Ο Γ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του με αφορμή το γεγονός αυτό ζήτησε να μάθει αν βάσει του Μνημονίου θα πάρει σύνταξη η χήρα του αδικοχαμένου αξιωματικού. Πάντως ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι και τώρα και στο μέλλον σε τέτοιες περιπτώσεις οι χήρες θα έχουν την υποστήριξη και την πρόνοια της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την επίθεση με το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά καθώς, όπως, είπε αντί να ασχολούνται σήμερα όλοι με τα θέματα αυτά, ασχολούνται με τη στυγνή δολοφονία. Εκτίμησε ότι η δολοφονία προέρχεται από «πολύ σκοτεινούς κύκλους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Για το ίδιο θέμα
Ο φάκελος-βόμβα θύμισε Siemens