Έντυπη Έκδοση

Η MICROSOFT ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ... ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Ευθανασία στα ΧΡ χάριν των Windows 7

Μια προσπάθεια να... συγκινήσει τους κατόχους υπολογιστών με Windows ΧΡ να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς τα Windows 7 επιχειρεί η Microsoft, ανακοινώνοντας πως σταματά την υποστήριξη των Windows ΧΡ με το Service Pack 2 (SP2) στις 13 Ιουλίου.

Αναβαθμίστε τα Windows ΧΡ, συνιστά με κομψό τρόπο η Microsoft. Δεν μας ρώτησε βέβαια αν έχουμε λεφτά να διαθέσουμε Αναβαθμίστε τα Windows ΧΡ, συνιστά με κομψό τρόπο η Microsoft. Δεν μας ρώτησε βέβαια αν έχουμε λεφτά να διαθέσουμε Αυτό δεν σημαίνει πως την επόμενη ημέρα, ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, θα καταρρεύσει ο υπολογιστής σας. Απλώς, η Microsoft δεν πρόκειται να διαθέσει άλλη ενημερωμένη έκδοση του SP2 και συνιστά την εγκατάσταση του Service Pack 3. Αυτά για τον πολύ κόσμο, καθώς η έκδοση των Windows ΧΡ για υπολογιστικά περιβάλλοντα 64-bit θα υποστηρίζεται από την εταιρεία ώς τον Απρίλιο του 2014.

Τι κάνετε στην περίπτωση που έχετε Windows ΧΡ με SP2; Πρώτα πρώτα δεν χάνετε την ψυχραιμία σας, μπορείτε να αναβαθμίσετε την έκδοση του λειτουργικού συστήματος στο SP3 και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν αποφασίσετε συνειδητά να μείνετε στην έκδοση SP2, δεν θα σας πέσει ο ουρανός ή το ταβάνι στο κεφάλι, είναι όμως πιθανό στο μέλλον αν επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε κάποιο νέο περιφερειακό στον υπολογιστή σας να μην τα καταφέρετε. Για την προστασία σας από τους συνήθεις κινδύνους, όπως για παράδειγμα οι ιοί και τα προγράμματα «Δούρειοι Ιπποι», δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα προστασίας, υπάρχουν ακόμα και open source εργαλεία που θα κάνουν αυτή τη δουλειά μια χαρά.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να κάνετε το βήμα που θέλει η Microsoft και να μεταβείτε στα Windows 7. Ωραία ακούγεται, μιας και τα 7 είναι η πιο ώριμη, ολοκληρωμένη και σταθερή έκδοση των Windows που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη ώς σήμερα, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Αν έχετε υπολογιστή ηλικίας 3-4 ετών, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των Windows 7, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μνήμη ή -λίγο χειρότερο αυτό- να χρειαστεί να αγοράσετε νέο υπολογιστή. Πριν αρχίσετε να τρέχετε στα καταστήματα, συμβουλευτείτε τις σελίδες της Microsoft (www.microsoft.com), όπου υπάρχουν online εργαλεία που θα σας πουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να «τρέξουν» τα Windows 7 απρόσκοπτα. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
«Windows 8» ετοιμάζει η Microsoft