Έντυπη Έκδοση

Καταδίκη Ψωμιάδη, πυρ από την αντιπολίτευση

Πυρ κατά Ψωμιάδη από την αντιπολίτευση στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός χρόνου για παράβαση καθήκοντος.

Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση είχε καταθέσει η Χρύσα Αράπογλου από τον Οκτώβριο του 2005, αλλά ο τότε υφυπουργός Εμπορίου Γιάννης Παπαθανασίου την είχε παραπέμψει... στη νομαρχία!

Η καταδίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης από το Τριμελές Εφετείο, για τη μείωση προστίμου πρατηριούχου υγρών καυσίμων από 89 χιλιάδες ευρώ σε μόλις πέντε χιλιάδες, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής στην αντιπολίτευση της νομαρχίας Νίκου Γιαννόπουλου (ΠΑΣΟΚ):

«Την ώρα που η κοινωνία ζητεί να αυξηθούν τα πρόστιμα σε αυτούς που κλέβουν τον ελληνικό λαό, ο κ. Ψωμιάδης τα χαρίζει σε αυτούς που όχι μόνο δεν συμμορφώνονται με τους νόμους, αλλά τους καταπατούν κατ' εξακολούθηση», είπε κι έθεσε θέμα παραίτησης:

«Πιστεύω ότι υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα. Αν ήμουν εγώ στη θέση του νομάρχη θα είχα παραιτηθεί».

Επίθεση κατά Ψωμιάδη εξαπέλυσε και ο επικεφαλής των Οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος:

«Οταν είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των κουμπάρων, με πρωταγωνιστή πολύ στενό συνεργάτη του κ. Ψωμιάδη, είχα δηλώσει ότι οι συνεργάτες του χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Εκείνους που έχουν κάνει φυλακή, εκείνους που τώρα μπαίνουν κι αυτούς που πιθανώς θα μπουν στο μέλλον. Το πουλόβερ της κακοδιοίκησης Ψωμιάδη έχει αρχίσει να ξηλώνεται τόσο, που αποκαλύπτεται πια κι ο ίδιος. Δυστυχώς γι' αυτόν υπάρχουν και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις από ισχυρά τεκμηριωμένες καταγγελίες μας σε βάρος του».

Με αφορμή την καταδίκη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου θύμισε ότι είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης από τις 10 Οκτωβρίου του 2005, ζητώντας να πληροφορηθεί τι κάνει για τις καταγγελίες το υπουργείο και πώς διασφαλίζεται η μη παραγραφή προστίμων;

Η λακωνική απάντηση ωστόσο, με την υπογραφή του τότε υφυπουργού κ. Παπαθανασίου, την παρέπεμπε στον ίδιο τον κ. Ψωμιάδη:

«Σας γνωστοποιούμε ότι αρμόδια για το εν λόγω θέμα είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία