Ηλεκτρονική Έκδοση

Κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους

Την όρασή τους κινδυνεύουν να χάσουν 13 ηλικιωμένοι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε απλή επέμβαση καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών την περασμένη εβδομάδα. Η ιδιωτική κλινική έκλεισε έπειτα από παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σε οφθαλμολογική εγχείρηση υποβλήθηκαν εκ νέου εννέα από τους 13 ασθενείς που διακομίσθηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης, μετά την λοίμωξη που υπέστησαν σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, έπειτα από επέμβαση καταρράκτη που έκαναν, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή οφθαλμολογίας του ΑΧΕΠΑ στην τηλεόραση του Σκάι, Περικλή Μπραζιπήκο, πρόκειται για ενδονοσοκομειακή μόλυνση που προέκυψε από πρόβλημα στην αποστείρωση των χειρουργικών εργαλείων.

Οι ασθενείς διακομίστηκαν αρχικά στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου».

Με απόφαση όμως του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Αριστείδη Μπουσουλέγκα, όλοι οι ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ώστε να περιοριστεί το μικρόβιο που τους προκάλεσε τα προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μαρία Καρατάσου, από τους 13 ασθενείς οι 4 είναι καλά στην υγεία τους, ένας υποβλήθηκε σε επανεγχείρηση, ενώ 5 παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα όρασης.

Όπως τονίζει η Μ. Καρατάσου, όλοι οι ασθενείς θα χάσουν μεγάλο ή μικρό ποσοστό της όρασής τους. Υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων για να ταυτοποιηθεί το μικρόβιο, που τους προκάλεσε τα προβλήματα όρασης.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην κλινική να σταματήσει μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία.

Του θέματος επιλήφθηκε προσωπικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή στον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, όπου θα εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Υγεία
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Για το ίδιο θέμα
Καταρράκτης... λοιμώξεων