Έντυπη Έκδοση

Επιστολή στους G20

Τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών του G20.

Με επιστολή που τους έστειλε τους κοινοποίησε ψήφισμα του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την παγκόσμια οικονομία και την οικονομική μεταρρύθμιση. Αναφερόμενος στη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, αναφέρει: «Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ πια να διασώσουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες. Ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα συμβάλει επίσης στον περιορισμό της φτώχειας στον κόσμο, επιτρέποντας τη χρηματοδότηση έργων, την κατάρτιση και τις υποδομές, που θα μας οδηγήσουν στην πράσινη οικονομία, ενώ θα δημιουργήσουν νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από τους συρρικνωμένους προϋπολογισμούς μας».

Επίσης, με άλλη επιστολή του προς τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, κοινοποιεί ψήφισμα της Σ.Δ. με το οποίο ζητείται η λήξη της κατοχής από το Ισραήλ της παλαιστινιακής γης, η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και ο τερματισμός του αποκλεισμού της Γάζας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση