Έντυπη Έκδοση

Πυρκαγιές σε Μάνδρα, Κιθαιρώνα

Οι δύο πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν στην Αττική την Κυριακή, με διαφορά περίπου μιας ώρας, σήμαναν συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που παρενέβη αποτελεσματικά.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε -από άγνωστη αιτία- 18 λεπτά μετά τις 12 χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Αγία Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής, σε χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Δεκαοκτώ πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή με έξι οχήματα και ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, την ίδια στιγμή που ένα ελικόπτερο πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις και 18μελές πλήρωμα της ΕΜΑΚ συνέδραμε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αλλά και του εναέριου μέσου κατάσβεσης, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 3.20 το απόγευμα. Μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστή η έκταση που αποτεφρώθηκε ούτε τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η άλλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε πευκόφυτη έκταση στον Κιθαιρώνα, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου στα Βίλια Αττικής. Η φωτιά -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- εκδηλώθηκε από κεραυνό στη 1.33 μετά το μεσημέρι και αμέσως επεκτάθηκε.

Πενήντα έξι πυροσβέστες (οι 16 πεζοπόροι) ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 5.15 το απόγευμα και ο κίνδυνος για τον οικισμό απομακρύνθηκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές