Έντυπη Έκδοση

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΔΥΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΝΥΧΤΟΜΑΓΑΖΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

ΜΑΤ... πορτιέρηδες στην παραλιακή

Διασκέδαση στην παραλιακή με την προστασία των ΜΑΤ!... Εγινε κι αυτό, βράδυ Σαββάτου, στα κέντρα που υποτίθεται ότι είχαν λίγο νωρίτερα επανασφραγιστεί από τον Δήμο Ελληνικού.

Διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα δύο σφραγισμένα νυχτερινά κέντρα στην παραλιακή Διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα δύο σφραγισμένα νυχτερινά κέντρα στην παραλιακή Στο σίριαλ με τα παράνομα νυκτερινά κέντρα, το προχθεσινό επεισόδιο είχε πρωταγωνιστή την Ελληνική Αστυνομία η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «προστάτεψε δύο νυκτερινά κέντρα, το Wynn και το Vega, προκειμένου να λειτουργήσουν».

Από μέρες πριν, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, που βρίσκεται για 60ή μέρα σε απεργία πείνας, είχε εξαγγείλει ότι το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει επιχείρηση επιβολής της νομιμότητας στην παραλία. Είχε γίνει γνωστό ότι στο σκοπό αυτό θα συνέδραμε η αστυνομία.

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις των αξιωματικών φάνηκε ότι θα τηρούνταν, όταν στις 7 το απόγευμα έγινε η σφράγιση των καταστημάτων παρουσία μιας διμοιρίας ΜΑΤ και επτά περιπολικών (αργότερα έγινε αντιληπτό ότι τα έξι ήταν της Τροχαίας για την περίπτωση που θα επιχειρούνταν αποκλεισμός της λεωφόρου).

Στις 11.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών από την ευρύτερη περιοχή όπου μίλησαν ο δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε ότι εκατό άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ βρίσκονταν σε επιφυλακή λίγο πιο πέρα. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση, διαπιστώθηκε ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων έσπασαν τις σφραγίδες και επέτρεπαν την είσοδο των πελατών από την πλευρά της παραλίας σε συνεννόηση με το διπλανό κέντρο διασκέδασης Galazio.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση του δήμου, «οι πιέσεις προς την αστυνομία για να εκκενώσει τα καταστήματα και να εμποδίσει την είσοδο πελατών αποβαίνουν άκαρπες και όλα δείχνουν πως η αστυνομία ενεργεί κατόπιν άνωθεν εντολών για να προστατεύσει την παράνομη λειτουργία των κέντρων».

Γύρω στη 1 τα ξημερώματα καταφθάνει δεύτερη διμοιρία ΜΑΤ, ενώ «η αποθράσυνση των ιδιοκτητών των παράνομων κέντρων έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που απαιτούν συλλήψεις». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έληξε στις 2.30 π.μ. με τον δήμο να δηλώνει ότι δεν σταματά τον αγώνα για την απελευθέρωση της παραλίας από τα παράνομα συμφέροντα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Αστυνομικό ρεπορτάζ