Έντυπη Έκδοση

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων: με καθυστέρηση 3 ετών οι επεκτάσεις σε τροχοδρόμηση, αεροσταθμό

Τον Μάιο του 2012, σύμφωνα με το... αισιόδοξο σενάριο, προβλέπεται να λειτουργήσουν οι επεκτάσεις του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με καθυστέρηση τριών χρόνων σε σχέση με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα των έργων.

Αφορούν την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού κατά 10.000 τετραγωνικά και της τροχοδρόμησης ώστε να προστεθούν άλλες 5 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, καθώς και διαμόρφωση του πάρκινγκ για τα οχήματα συνολικής επιφάνειας περίπου 8 στρεμμάτων.

Είχαν δημοπρατηθεί τον Ιούνιο του 2006 με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και ανατέθηκαν με έκπτωση 51,80%! Με βάση τη σύμβαση, τα έργα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ώς τον Μάιο του 2009. Είχαν παραταθεί ώς τον Σεπτέμβριο του 2010, αλλά πριν από ένα χρόνο είχε δοθεί νέα αναβολή για τις 28/5/2012. «Η μελέτη είχε πολλές ελλείψεις», παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, που επιθεώρησε το Σαββατοκύριακο εργοτάξια στην Ηπειρο. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να επεκταθεί η Ιόνια οδός ώς την Κακαβιά, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες, και γι' αυτό θα γίνει προσπάθεια να προωθηθεί το πρώτο τμήμα ώς την Ελεούσα, που θα αποσυμφορήσει τα Γιάννενα. Ειδικά στην ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Ηπείρου προβλέπεται να προστεθεί άλλος ένας ανισόπεδος κόμβος, που θα εξασφαλίσει την απευθείας σύνδεση της περιοχής με την Εγνατία οδό.

Η τρίτη φάση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 75 εκατ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων