Έντυπη Έκδοση

Σταμάτησε μετά 60 μέρες ο δήμαρχος Κορτζίδης

Με την παραδοχή ότι μια μάχη χάθηκε αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης ανακοίνωσε χθες με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες τη διακοπή της απεργίας πείνας που ξεκίνησε 60 μέρες πριν, ενάντια στο σχέδιο Καλλικράτης.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταθεί οι εκκλήσεις για διακοπή της απεργίας, με βάση τη λογική ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία του Χρ. Κορτζίδη. Στην επιστολή του, ο ίδιος σημειώνει πως «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, όπου η συντριπτική πλειονότητα όσων συμμετείχαν ενεργά ή στήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον αγώνα μας εκτιμούν ότι η συνέχισή του με αυτή τη μορφή δεν έχει να προσφέρει κάτι».

Ο δήμαρχος Ελληνικού ανακεφαλαιώνει τους λόγους που τον έφεραν σε σύγκρουση με το σχέδιο συνένωσης των δήμων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το φάρμακο για τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση στους δήμους δεν είναι η δημιουργία μεγαλύτερων ούτε οι μηχανισμοί ελέγχου που κάθε φορά στήνει και ενισχύει μια κεντρική εξουσία διεφθαρμένη ώς το μεδούλι».

«Το οξυγόνο», συνεχίζει, είναι «η γενναία αύξηση των πόρων τους οποίους διαχειρίζονται», «η καλύτερη στελέχωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και όχι το λιγότερο και χειρότερα αμειβόμενο προσωπικό». Εξαγγέλλει, τέλος, οργάνωση νέας παράταξης στον ενιαίο πλέον δήμο (με την Αργυρούπολη) και συνέχιση του αγώνα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Καλλικράτης
Τοπική Αυτοδιοίκηση