Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρεμιέρα Ιουλίου με αυξημένο ΦΠΑ

Αύξηση βασικών, χαμηλών και πολύ χαμηλών συντελεστών

Αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου ενώ υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το φόρο θα είναι από αύριο, μεταξύ άλλων, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, υποθηκοφύλακες, δικαστικοί επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Όπως ανακοινώθηκε, επέκταση του ΦΠΑ θα γίνει και στους καλλιτέχνες, συγγραφείς αλλά και σε επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε η αύξηση των διοδίων εθνικών οδών και Αττικής Οδού.

Παράλληλα, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί σε ποτά, τσιγάρα και άλλα είδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τίθεται σε ισχύ ο λογιστικός προσδιορισμός εισοδημάτων επαγγελματιών που φορολογούνταν τεκμαρτά όπως ταξί, περίπτερα, υποπράκτορες εφημερίδων και περιοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι στα πρατήρια υγρών καυσίμων ο λογιστικός προσδιορισμός ισχύει από 1η Μαΐου 2010 ενώ στους πωλητές λαϊκών αγορών θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου 2010.

Διαβάστε σχετικά: Καλό μήνα με αυξήσεις παντού

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Θανασης έγραψε: (πριν 10 έτη)
Αγαπητοί!συντάκτες και σχολιαστές!καθώς βλέπετε,οκόσμος εχει απυβδήσει!για να μην πώ,σιχαθεί!και οχι μόνο απέχει σχολιασμών και λοιπών ενεργειών!αλλά δεν θέλει και να ακούει καθώς φαινεται αλλα παρόμια,φυσικά ετσι ειναι πιο
ευκολο να περάσουν ολα τα μέτρα!που ηδη πραγραμματίστηκαν γιά μας τον κοσμάκι!χωρίς εμας!αλλά δεν βαριέσαι!ωχ αδερφέ!λεπτομέριες τώρα!!σε τέτοια μοιρολατρική κατάσταση φέραν την κακορίζικη!Ελλαδίτσα μας!και ολους εμάς!ΕΥΓΕ!
και σ"ανώτερα!!στο ξεπούλημα αργότερα ισως ξυπνήσει κάποιος!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Εφορία και φορολογική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
Αδύνατη η απορρόφηση του ΦΠΑ επισημαίνει ο πρόεδρος των επιμελητηρίων
Καλό μήνα με αυξήσεις παντού