Ηλεκτρονική Έκδοση

Αμερικανοί στην Κύπρο ψάχνουν τον υπολογιστή του φερόμενου ως κατασκόπου της Ρωσίας

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλε η Αμερικανική Πρεσβεία στη Λευκωσία για να της παραδοθεί φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που κατάσχεσε η Αστυνομία από τον Καναδό φυγά Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος, ο οποίος θεωρείται ο υπ’ αριθμ. 1 ύποπτος στο 11μελές δίκτυο κατασκοπείας σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξιωματούχος της Αμερικανικής Πρεσβείας επισκέφθηκε το αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας, μεταφέροντας το αίτημα. Την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του Μέτσος επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι παραλήφθηκε, όταν ο ύποπτος επιχείρησε να αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη από το αεροδρόμιο Λάρνακας, το ξημέρωμα της περασμένης Τρίτης.

Στο μεταξύ, τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης όσο και πηγές της Αστυνομίας εξέφρασαν την άποψη ότι ο Μέτσος έχει ήδη εγκαταλείψει την Κύπρο, κατά πάσαν πιθανότητα με ιδιωτικό σκάφος.

Οι κυπριακές Αρχές έχουν πληροφορηθεί ότι το όνομα, που χρησιμοποιούσε ο κατάσκοπος και αναγραφόταν στο Καναδικό διαβατήριό του, δεν είναι το πραγματικό και πως το Ρόμπερτ Κρίστοφερ Μέτσος ανήκε σε Καναδό, που πέθανε σε ηλικία πέντε ετών.

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, που ο φερόμενος, ως κατάσκοπος, εξαφανίστηκε, οι αμερικανικές Αρχές ζήτησαν από την Ιντερπόλ την έκδοση διεθνούς εντάλματος, γνωστού ως «Red Νοtice», ώστε ο ύποπτος να συλληφθεί, μόλις εντοπισθεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
ΗΠΑ
Ρωσία
Για το ίδιο θέμα
Η μεγάλη των πρακτόρων σχολή