Έντυπη Έκδοση

5ος στη Μόσχα

Πέμπτος στο γκραν σλαμ της Μόσχας ήρθε ο Ηλίας Ηλιάδης, αποκομίζοντας 60 πολύτιμους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη τζούντο.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο, μολονότι νίκησε τον... κακό του δαίμονα, Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι (Γεωργία), στον β' γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών. Προηγουμένως είχε επικρατήσει του Ρώσου Βίκτορ Σεμένοφ, ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο Ντίλσοντ Τσορίεφ.

«Νιώθω εξαιρετικά, νιώθω δυνατός όπως παλιά και αυτό μου ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόκιο, που είναι ο μεγάλος μου στόχος για φέτος», υπογράμμισε ο Ελληνας «τζουντόκα», ο οποίος ήδη μετέχει σε προπονητικό καμπ στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οσον αφορά την κόντρα που έχει με τον Γεωργιανό Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι, με τον οποίο πλέον μοιράζονται από δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες τον τελευταίο χρόνο, ο Ηλίας ανέφερε:

«Σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν σαφώς καλύτερος, όμως από απροσεξία δεν μπόρεσα να έχω το τέσσερα στα τέσσερα. Ελπίζω να αποκτήσω το πάνω χέρι στις μεταξύ μας αναμετρήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Γιατί όχι και σε έναν αγώνα για κάποιο μετάλλιο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τζούντο