Έντυπη Έκδοση

* -14,6% ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Βουτιά στις πωλήσεις των αυτοκινήτων 40% τον Ιούνιο

Στο 40% έφτασε η μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009. Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Αρχής (αντικατέστησε την ΕΣΥΕ), στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2010 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 124.275 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Χειμάζεται ο άλλοτε κραταιός εμπορικός κλάδος Χειμάζεται ο άλλοτε κραταιός εμπορικός κλάδος Η κυκλοφορία των νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 c.c.) στο ίδιο εξάμηνο ανήλθε σε 33.280, έναντι 36.922 το 2009, παρουσιάζοντας μείωση 9,9% (τον Ιούνιο η μείωση ήταν 18,3%). Είναι φανερό ότι η «ανομβρία» στον άλλοτε κραταιό εμπορικό κλάδο των αυτοκινήτων όχι μόνο συνεχίζεται αλλά γίνεται και εντονότερη. Από τον μέσο όρο 14,6% στο α' εξάμηνο του 2010, φτάσαμε, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, στην κατά 40% μείωση των πωλήσεων τον Ιούνιο.

Πρόκειται για ένα ασφαλές δείγμα πλήρους ανατροπής της καταναλωτικής συμπεριφοράς των νεοελλήνων, που αναμφισβήτητα οφείλεται στην κρίση, την αβεβαιότητα και τη μείωση των εισοδημάτων, που «απολέπισε» και το τελευταίο ίχνος διαθέσιμου εισοδήματος. Πρόκειται, παράλληλα, για ένα δείγμα πλήρους ανατροπής της συμπεριφοράς των τραπεζών, που στην ουσία έπαψαν να χορηγούν καταναλωτικά δάνεια, πάσχοντας από ρευστότητα αλλά και από μεγάλες επισφάλειες στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων