Έντυπη Έκδοση

Ντεμακιγιάζ στην «Αγρογή»

Με νέες καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του Σωτήρη Χατζηγάκη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διανθίστηκε το σίριαλ που ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες Πάγκαλου για όργιο προσλήψεων θυγατέρων, στενών συνεργατών και άλλων τινών μακιγιέρ, γυμναστών, ιδιοκτητών μπαρ και λοιπών στην «Αγρογή» την οποία καταργεί η σημερινή κυβέρνηση και απολύει τους 269 που προσλήφθηκαν τον Αύγουστο του 2009, δύο μήνες πριν από τις εκλογές.

«Είχαν όλα τα προσόντα, δεν ξέρω αν ήταν μακιγιέρ», δήλωσε ο Σ. Χατζηγάκης στο «Μέγκα». «Η "Αγρογή" είναι ο συμβολισμός φαυλότητας, διασπάθισης, αναξιοκρατίας», απάντησε ο Μ. Καρχιμάκης. «Είχε δαπάνες μισθοδοσίας 450.000 ευρώ και μετά την επέλαση Χατζηγάκη έφτασε στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ! Η διευθύνουσα σύμβουλος της "Αγρογής", κ. Αδαμοπούλου, το 2007 έδωσε δουλειά στον εαυτό της (είχε μισθό 5.000 ευρώ) και πήρε 73.000 ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε για αξιολόγηση ακινήτου στην Πιερία».

Ο Σ. Χατζηγάκης υποστήριξε ότι «το έργο της "Αγρογής" που κλείνει η κυβέρνηση, θα το πάρουν ιδιωτικές εταιρείες» και κατηγόρησε πάλι τον Πάγκαλο ότι «βόλεψε την κόρη του από τη Βουλή στο πανεπιστήμιο». Σε παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η κόρη του ήταν μετακλητή υπάλληλος στο βουλευτικό του γραφείο για 18 μήνες, αξιοποίησε νόμο που υπήρχε και προσελήφθη στο Δημόσιο, όπως τον αξιοποίησαν άλλες τρεις μετακλητοί υπάλληλοι του γραφείου του. Προσελήφθη για τρεις μήνες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αποχώρησε (εργάζεται ως λυρική τραγουδίστρια στη δημοτική χορωδία του Δήμου Αθηναίων).

Ο Σάββας Τσιτουρίδης σε επικοινωνία που είχε με την «Ε» υποστήριξε ότι δεν διόρισε την κόρη του ή συνεργάτη του στην «Αγρογή», θυμίζοντας ότι το κλίμα τότε για τον ίδιο δεν ήταν και το καλύτερο στο υπουργείο (λόγω Κιλτίδη, Σουφλιά κ.ά.). Είπε ότι είδε το όνομά του γραμμένο δίπλα σ' έναν τοπογράφο μηχανικό από το Κιλκίς τον οποίο όμως δεν γνώριζε, αλλά τουλάχιστον έκανε για τη δουλειά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία