Έντυπη Έκδοση

Επιασαν τον ληστή των νοσοκομείων

Εντοπίστηκε ο «ποντικός» των νοσοκομείων. Δικογραφία σε βάρος 35χρονου σχηματίστηκε από την Ασφάλεια που τον κατηγορεί ότι για δέκα μήνες είχε ρημάξει ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τον εντοπισμό του και τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συμβουλεύει τους πολίτες, κατά τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών, να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά, και να τοποθετούν τα χαρτονομίσματα στις εσωτερικές τσέπες.

Επίσης, αν οι ασθενείς συνοδεύονται, να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στον συνοδό τους και να μην εγκαταλείπουν τις τσάντες ή διάφορα αντικείμενα αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας. Επιπροσθέτως, να μη διστάσουν να καλέσουν σε βοήθεια σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει τσάντα.

Οταν παραμείνουν για νοσηλεία, οτιδήποτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) να το δίνουν στον συνοδό ή για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου και να τοποθετούν τα λίγα χαρτονομίσματα, το κινητό τηλέφωνο και όλα τα προσωπικά αντικείμενα στους φοριαμούς του θαλάμου και να τους κλειδώνουν. Οι ασθενείς στους θαλάμους να συνεννοούνται και να επιτηρούν τα προσωπικά τους είδη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ